Ekstra Bladet

På besøg i Skagen: Sjaelden fugl fløj 5000 km. forkert

-

En regulaer fugle-sensation har indfundet sig i Skagen by.

Indtil nu har 33 aktive fugle-kiggere fastslået identitet på fuglen.

– Og så er der 50 andre, som endnu ikke har nået at se den. Folk er omgående hoppet i deres biler og kørt hertil helt fra København for at se fuglen, fortaeller ornitolog Rolf Christense­n fra Grenen Fuglestati­on til Ekstra Bladet.

Det er en såkaldt gulbrynet vaerling, som i den grad har fået vingerne til at blafre af begejstrin­g hos ornitologe­r og fugle-elskere i hele Danmark.

Aldrig før i Danmark

– Det er en regulaer sensation, at den nu for første gang nogensinde er set i Danmark. Den er tidligere set tre gange i Skandinavi­en og kun 12 gange i hele Europa. Der er tale om en meget flot han, beretter en Rolf Christense­n.

Fuglen, der er 13-14 centimeter lang, er formentlig­t faret vild og er kommet til Danmark ved en regulaer fejl-navigation kilometer.

Den hører normalt til i Mongoliet, Rusland og Kina.

Nu befinder den sig som sagt midt i Skagen, hvor den første gang lørdag formiddag blev observeret på Fyrvej. Her sad den på et foderbraet og hyggede sig.

– Lige nu ved vi ikke, hvor den er. Det er lidt maerkeligt, at den er midt i Skagen by. Men vi tror fortsat på, at det er en vild fugl. Det her er en kaempe oplevelse for alle, som har set den, fastslår Rolf Christense­n. på 5000-6000

 ?? FOTO: ROLF CHRISTENSE­N ?? Ornitologe­r er styrtet af sted til Skagen fra hele landet for at få et glimt af den lille fugl, der baerer navnet gulbrynet vaerling.
FOTO: ROLF CHRISTENSE­N Ornitologe­r er styrtet af sted til Skagen fra hele landet for at få et glimt af den lille fugl, der baerer navnet gulbrynet vaerling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark