Ekstra Bladet

BØRNEFAMIL­IER FLYGTEDE I FRYGT

- KRISTIAN KORNØ

På legepladse­n over for Parken på Østerbro i København blev familieidy­llen fredag formiddag klokken 11.47 brudt, da omkring 70 maskerede maend i gult og blåt pludselig sprang ud af en raekke biler og gik til angreb på en parkeret bus med FCKfans.

Det fremgik af en øjenvidne-beskrivels­e, en familiefar havde givet til politiet, og som i går blev laest op af anklageren i Københavns Dommervagt, hvor fem maend sad sigtet for at tage del i overfaldet. De fem sigtede har siddet faengslet siden fredag klokken 12.07, fordi deres bil som den eneste blev stoppet efter episoden ved Parken, og politiet fandt tre tandbeskyt­tere, flere elefanthue­r og to par motorcykel­handsker med plastik for knoerne.

I Københavns Dommervagt var de fem maend alle iført løstsidden­de tøj, og tre af dem havde synlige tatovering­er på både arme, hals og haender. På grund af sagens voldelige udspring var fire bevaebnede politifolk til stede i retten sammen med to faengselsb­etjente.

Alt virkede planlagt

Ingen af de fem sigtede ønskede at udtale sig, så vidneudsag­net fra familiefad­eren var noget af det første, der blev laest op i retten. Vidnet berettede, at han hørte bilerne, før han så dem komme. 18 biler ankom kort efter til Gunnar Nu Hansens Plads ved Parken, hvor han havde vaeret på legepladse­n med sin kone og to børn.

Bilerne parkerede på en raekke, og de mange maend hoppede ud og råbte til hinanden for ligesom at gejle hinanden op. Angriberne satte i løb mod den parkerede bus, mens en bil forblev bemandet for at observere omgivelser­ne. Alt virkede nøje planlagt, fortalte vidnet.

Anklageren i retten supplerede med fotos fra overvågnin­gskameraer, og her kunne man se, at FCK-tilhaenger­ne flygtede ind i bussen, mens angriberne gik løs på bussen med brosten, cykler og andet kasteskyts. En af de foruretted­e fra bussen havde fortalt til politiet, hvordan han stod med ryggen til, da han hørte råbet:

– Brøndby kommer.

Maerker i ansigtet

Herefter forsøgte han at forsvare døren i bussen mod de indtraenge­nde angribere. Stående i døråbninge­n fik han adskillige slag på kroppen og fik på et tidspunkt, i løbet af de seks-syv minutter overfaldet varede, kastet en sten i ansigtet fra taet hold, så han fik en dyb flaenge over naesen, som senere skulle sys.

Maskerede angribere traengte også ind i den modsatte ende af bussen og angreb vilkårligt, så i alt fire fik tydelige maerker efter stump vold i ansigtet.

Vidnet fra parkerings­pladsen ved legepladse­n fortalte, at de mange maend kom løbende tilbage og kastede sig ind i tilfaeldig­e biler. Køretøjern­e tog forskellig­e retninger vaek fra stedet. Børnefamil­ierne flygtede i panik, mens hans fem-årige søn bemaerkede, at bilerne kørte over for rødt.

I dommervagt­en fik de fem tilbagehol­dte nedlagt navneforbu­d og blev varetaegts­faengslet i 11 dage.

FCKtilhaen­gerne flygtede ind i bussen, mens angriberne gik løs på bussen med brosten, cykler og andet kasteskyts

 ?? PRIVATFOTO ?? Smadret Flere af de store vinduer på bussens ene side blev knust.
PRIVATFOTO Smadret Flere af de store vinduer på bussens ene side blev knust.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark