Ekstra Bladet

Jeg dør med en håndvaegt i hånden

HELE DANMARKS BJØRN: Asbjørn Riis nyder tilvaerels­en på Mors, hvor han sidste år afholdt vikingemar­ked og ellers bruger det meste af sin tid i traeningsc­enteret

- LARS SEJR FOTO: RENÉ SCHÜTZE

Han er klar i maelet som altid.

– Jeg har braekket kaeben to gange. Jeg har braekket min naese fire gange, haft otte hjerneryst­elser, braekket nakken én gang, jeg har braekket mine taeer, fingre og ribben. Er der mere, du vil vide?

Ordene kommer, som var de affyret med en kalasjniko­v, og han stopper ikke der.

– Men jeg har aldrig haft naeseblod, uanset hvor hårdt jeg har fået en tryk16 lige i snotten. Det har jeg sgu ikke.

Asbjørn Riis er født i 1957, og dåbsattest­en afslører, at han efterhånde­n er blevet 60 år gammel. Det er dog ikke til at maerke på manden, der blev et ikon igennem talrige programmer på saerligt TV3.

Hans overarme måler 56,5 centimeter, og han kan stadig baenkpress­e 240 kilo ud af den 150 kilo tunge krop. Han er Asbjørn Riis. The Bear. For ham er de seks til syv ugentlige traeninger en nødvendigh­ed.

– Hold dig i form, spis sundt, og tro på dig selv. Det har jeg altid levet efter. Det er den røde tråd, som har båret mig gennem mit liv og fået mig ud på rigtig mange gode oplevelser, siger han.

U-behagelig

På Asbjørn Riis’ cv kan findes reklameopg­aver for Tuborg Squash og Kohberg, ligesom han har deltaget i tvprogramm­er som ’Robinson

Hold dig i form, spis sundt, og tro på dig selv

Ekspeditio­nen’ og ’Fangerne på Fortet’. Det er dog som den bandana-klaedte Hulk Hogan-klon i tv-programmet ’Bjørns Wrestling’, at mange kender ham bedst.

Her bød han fast børnene godmorgen og med indlevelse og energi udbrød ’u-behagelig’, når han kommentere­de slagets gang. Asbjørn Riis har selv gennemført to traeningsf­orløb på nogle af USA’s hårdeste wrestlings­koler, og han oprettede da også troligt et wrestlingc­enter på Mors i 1994, som han ti år senere omdannede til det motionscen­ter, han driver i dag.

– Jeg er så heldig, at jeg lever af de ting, som er min passion. Jeg har min legeplads herude, og jeg har selvfølgel­ig købt noget udstyr, men 70 procent af alt, jeg har i mit center, har jeg selv konstruere­t ude i mit vaerksted, siger han.

I normale fitnesskae­der som Fitness World og Fitness.dk kommer håndvaegte­ne sjaeldent meget over 40 kilo. Sådan er det ikke i Bjørns Traeningsc­enter.

– Den tungeste håndvaegt er 92 kilo, så det er noget, der er beregnet til en stor mand med lange arme, som kan løfte nogle kilo, siger han med et grin.

Traeningsn­arkoman

Ud over de daglige gaester tjener Asbjørn Riis sine penge ved foredrag og ved at arrangere eksempelvi­s polteraben­d, hvor den kommende

Jeg er så heldig, at jeg lever af de ting, som er min passion

 ??  ?? 150 kilo Bjørn
– Jeg er både traener, socialrådg­iver og psykoterap­eut. Sådan er det, når man har et motionscen­ter, fortaeller bomstaerke Asbjørn Riis.
150 kilo Bjørn – Jeg er både traener, socialrådg­iver og psykoterap­eut. Sådan er det, når man har et motionscen­ter, fortaeller bomstaerke Asbjørn Riis.
 ??  ??
 ??  ?? Kun få på 60 år har en fysik som Asbjørn Riis, og han fortaeller, at han traener seks til syv gange i ugen.
Kun få på 60 år har en fysik som Asbjørn Riis, og han fortaeller, at han traener seks til syv gange i ugen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark