Ekstra Bladet

Bid i ballen og trusler mod familien

-

Kaj Rasmussen har flere gange prøvet at vaeret i slagsmål med de indsatte. Utallige gange er han kommet hjem med blå maerker på kroppen og blod på tøjet. Og han har stadig et ar på ballen fra de fem sting han fik lavet, efter at en fange bed ham. Heldigvis var hustruen svaer at chokere – hun var efterhånde­n vant til lidt af hvert.

Alligevel gjorde det indtryk, da der blev fundet et brev i Sønder Omme, som en indsat Bandidos-rocker ville sende ud til sine venner. Skrivelsen indeholdt personlige oplysninge­r om både Kaj Rasmussen – beskrivels­e af hans udseende, adresse og cpr-nummer – og også af hele familien.

– De havde navnene på både min kone og vores datter og søn. Selv vores hund var naevnt. Det blev jeg sgu forskraekk­et over, fortaeller Kaj Rasmussen, som aldrig fortalte det til sine børn.

Nyt klientel i faengslern­e

Gennem de mange år bag tremmer har Kaj Rasmussen oplevet en maerkbar forvandlin­g af klientelle­t i faengslern­e. Efter murens fald steg antallet af østeuropae­iske fanger. Senere har den stigende bandekrimi­nalitet også gjort sit.

– I 70’erne var der HA og Bullshit. Senere var det HA og Bandidos, men i dag er der så også 27 forskellig­e bandegrupp­eringer, som hader hinanden som pesten. Det har jo gjort livet i spjaeldet meget mere besvaerlig­t. De har aldrig vaeret mere isolerede.

– Hvordan kunne du holde jobbet ud?

– Det kan man kun, hvis man kan abstrahere fra de ting, der sker, når du går hjem fra arbejde. Jeg plejer at sige til de unge kolleger: Hvis du efter et år stadig er glad for at gå på arbejde, ikke er nervøs, når du går ind til fangerne, og ikke er begyndt at banke konen og børnene derhjemme, er det måske, fordi du egner dig til jobbet. Ellers skal du løbe skrigende bort, for så er du ved at ødelaegge dit eget liv.

 ??  ?? Psykologhj­aelp, debriefing og den slags var en by i Rusland, da Kaj Rasmussen startede sin karriere. Dengang kunne han godt have brugt lidt mere, men i dag er det blevet for meget. – Bare en fange siger bøh til en faengselsb­etjent i dag, skal sagen jo...
Psykologhj­aelp, debriefing og den slags var en by i Rusland, da Kaj Rasmussen startede sin karriere. Dengang kunne han godt have brugt lidt mere, men i dag er det blevet for meget. – Bare en fange siger bøh til en faengselsb­etjent i dag, skal sagen jo...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark