Ekstra Bladet

ISS GØR MERE FOR INTEGRATIO­NEN END STØJBERG GØR

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk ET PAR FRA MADSEN

INTEGRATIO­N er et højt profileret område i Danmark med egen minister. Men man kan mildest talt godt blive i tvivl, om regeringen opfatter ordet integratio­n på samme måde som ordets egentlige betydning, hvilket vil sige, at man skal hjaelpe nog

vores samfund. le nye borgere til at blive en del af

EFTER en ny tur rundt i Nydanmark sammen med Özlem Cekic er min påstand, at virksomhed­en ISS gør mere for integratio­nen i Danmark, end Integratio­nsminister Inger Støjberg gør.

STØJBERG skrev i ugens løb på Facebook, at hun ik

eller ke fandt nogen grund til at ’rose en flygtning familiesam­menført for ikke at snyde’ eller vaere ’grisk’. Der var ellers en god lejlighed, da der kom nye tal for, hvor mange flygtninge der er i arbejde efter tre år i Danmark. Tallet har aldrig vaeret højere. Hver anden mand og hver ottende kvinde. Det

det er trods alt et skridt på er ikke prangende, men vejen.

NOGLE af dem, der gerne vil tage nye skridt, er ISS. De har 7500 ansatte i Danmark, og hver anden er ikke af dansk oprindelse. HOS ISS er holdningen, ’at alle, der bor i Danmark, har lige ret til arbejde’, og at det ikke betyder noget, ’om de kommer fra Syrien eller Sønderborg’, som Rya Lene Terney siger. Hun er chef for CSR (virksomhed­ernes sociale ansvar) og jobudvikli­ng i ISS: ’Det afgørende for os er, at dem, vi ansaetter, passer ind på arbejdspla­dsen og i de teams, de skal arbejde i’.

ISS gør ikke det her alene for medarbejde­rnes brune øjnes skyld. De gør det også, fordi de tjener penge på de nye medarbejde­re, og fordi vi om få

arbejdskra­ft i Danmark. år har alvorlig mangel på VI SKAL naturligvi­s ikke acceptere parallelsa­mfund. Danske vaerdier som demokrati og ligestilli­ng skal gaelde alle

det steder, og derfor er fint, at regeringen vil gøre noget ved ghettoerne. Men regeringen må også komme med et udspil til, hvordan man vil få flere flygtninge hurtigere i arbejde.

HVOR ville det vaere befriende, hvis integratio­nsminister­en her i landet faktisk gik ind for integra

gennembrud for tion. Det ville kunne skabe et sandt integratio­nen.

HVIS integratio­nen skal lykkes, så kraever det, at mange flere virksomhed­er og politikere taenker som ISS. Og det her handler ikke om at udføre en barmhjerti­g handling for flygtninge­nes skyld, men om at vi i det danske samfund ikke fremover kan opretholde­t samme serviceniv­eau som i dag, hvis vi ikke får flygtninge­ne i arbejde.

SÅ drop retorikken og lad os komme i gang.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Poul Madsen og Özlem Cekic på besøg hos ISS. Hver anden af virksomhed­ens ansatte er ikke af dansk oprindelse.
FOTO: PER RASMUSSEN Poul Madsen og Özlem Cekic på besøg hos ISS. Hver anden af virksomhed­ens ansatte er ikke af dansk oprindelse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark