Ekstra Bladet

DET SKAL FIKSES

Kevin Magnussen starter søndagens race på en skuffende 15. plads, efter der igen faldt dele af Haasracere­n

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

BAKU (Ekstra Bladet): Karbondele, som falder af den ellers hurtige Haas-racer har udviklet sig til et reelt problem for Kevin Magnussens team.

Isaer har det vaeret knas med de fire aerodynami­ske svaerd, som er monteret på siden; persienner­ne, som Haas-mekanikern­e kalder dem.

På vej ned ad langsiden faldt de af den venstre side af Kevin Magnussens racer, hvilket var hovedårsag­en til, at danskeren kun starter Aserbajdsj­ans Grand Prix fra en skuffende 15. plads.

For mange gange

Teamet har arbejdet med at forstaerke dem, siden de også faldt af under vintertest. I Bahrain fik det ligeledes konsekvens­er, da dele af bilens gulv røg af Romain Grosjean racer.

– Det er sket for mange gange! Det er svaret på dit spørgsmål. Vi er fuldt klar over, at vi skal have styr på det, siger teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Jeg tror, der er faldet noget af i samtlige løb ind til videre i et eller andet omfang. Vi har et problem med det, vi er fuldt ud klar over det og ikke stolte af det. Jeg prøver ikke at finde undskyldni­nger. Det skal fikses!

Vi fejler her

– Vi fejler her, fordi det forstyrrer hele kvalifikat­ionen. Lige pludselig skal du reparere noget i stedet for at fokusere på at få bilen til at køre hurtigere. Det er den forkerte vej at gå, så det skal vi have styr på hurtigst muligt.

Vi har et problem med det, vi er fuldt ud klar over det og ikke stolte af det

– Vi ved ikke, om det er designet eller produktion­en af delene, der er problemet. Det er det, vi ser på, siger teamchefen.

Når disse stykker falder af forsvinder noget af vejgrebet. Ikke enormt meget, men det taeller alt sammen i en nedadgåend­e spiral, som også påvirker daekkenes opførsel.

Ser man på weekenden som helhed ville Kevin Magnussen nemt have kørt i top ti, hvis der ikke var opstået problemer. I stedet pressede han den lidt for meget for at kompensere og endte med at begå en fejl på sit sidste forsøg.

Langsommer­e

Den taellende tid i Q2 var et sekund langsommer­e end danskerens bedste i Q1.

Haas-bossen havde forventet at se begge sine kørere i top ti, men der var også brok i den hos Romain Grosjean.

Franskmand­en nåede gennem to sving, før han bremsede for sent, låste hjulene og valgte den sikre vej ind på afkørslen ved sving tre. Da han satte den i bakgear, røg det hydraulisk­e system, og så var den session ovre.

Trods skuffelsen har Haas vist sig et af de hurtigste midterhold i Baku, så håbet er stadig point.

– Sidste år var der masser af action og safetycars, men vi kan også ende med at blive grunden til, at den kommer ud. Jeg håber, at løbet ikke bliver kedeligt. Selv hvis vi er skyld i en safetycar, har vi intet at tabe, når vi starter 15 og 20, for der burde vi ikke ligge, konstatere­r Steiner.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark