Ekstra Bladet

NOGET LORT FOR VM

Haas’ mange uheld koster dyrt i VMstilling­en

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

BAKU (Ekstra Bladet): Før kvalifikat­ionen til søndagens race i Aserbajdsj­an var begge kørere overbevist om, at de ville starte i top ti på gridden.

Facit blev startplace­ringer som nummer 15 og 20, efter et karbonstyk­ker fløj af Kevin Magnussens racer, og hydraulisk problem parkerede Romain Grosjean bil i tredje sving på Baku City Circuit.

Alligevel var de begge temmelig godt humør efter skuffelsen.

Fordi de ved, at bilen stadig hører hjemme i toppen af midterfelt­et.

Ret ufatteligt

– Det er bare uheld og ret ufatteligt, når man laegger det hele sammen. Det føles hårdt, men jeg ved, hvad jeg er i stand til, og det bekymrer mig ikke. Men det er noget lort for konstruktø­r-VM, sagde Romain Grosjean på sin pressebrie­fing i Baku.

– Vi ser ikke gode ud, og folk siger, at Haas er på vej nedad, men det taenker jeg ikke. Faktisk mener jeg, at vi er ret staerke, vi har bare ikke vaeret saerlig succesfuld­e.

Potentiale­t var der

– I år er det ufatteligt, at jeg ikke har scoret nogle point, når jeg let burde have gjort det i de tre hidtidige løb. Shit happens. Vi skal bare knokle videre og sørge for, at bilen bliver ved med at vaere deroppe, så vi kan lukrere på det, når heldet vender, siger franskmand­en.

Et kig på Kevin Magnussens sektortide­r i anden og tredje traening viser, at potentiale­t var der til at tage kampen op med Force India om at vaere bedst efter topholdene. Selv om Romain Grosjean ikke så for heldig ud i forberedel­serne er franskmand­en gladere for bilen, end han har vaeret hidtil. Et eller andet kom bare i vejen på hans hurtige forsøg.

– Traeningst­iderne viser et komplet forkert billede af, hvor jeg rent faktisk er. Jeg var ikke bekymret, siger han.

De fejl, vi har lavet i år, er ting, som man typisk vil se fra nye hold uden erfaring

Hans danske teamkammer­at aergrer sig også over det fortsatte uheld.

– Det er ikke nogen hemmelighe­d, at vores bil er rigtig god her i starten af året. Så det er hjerteskae­rende, at vi ikke har udnyttet det. Nu er vi en position i konstruktø­r-VM, som ikke viser vores potentiale, siger Kevin Magnussen.

Gjort det godt

– Det er, som om vi er den unge talentfuld­e knaegt på gokartbane­n, som kører af banen hele tiden. Og så er der den forsigtige og stabile knaegt, som aldrig er rigtig hurtig. Vi er nok den hurtige, som kører lidt for meget galt, hvis man kan tegne det billede af teamet.

– Men vi har gjort det godt ved at producere en bil, der kan vaere så konkurrenc­edygtig. De fejl, vi har lavet i år, er ting, som man typisk vil se fra nye hold uden erfaring. Og der er, hvad vi er. Et nyt team med mindre erfaring sammenlign­et med dem, vi kaemper imod, siger danskeren.

Sebastian Vettel starter på polepositi­on i Baku, efter teamkammer­aten Kimi Räikkönen begik en fejl sidst på sin omgang, så han kun starter sekser. Finnen var ellers på vej mod en klokkeklar bedste tid.

Mellem de to Ferrarier holder først to Mercedes efterfulgt af de to Red Bull.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Potentiale­t var der til at komme i top ti i kvalifikat­ionen, men karbonstyk­ker fløj af Kevin Magnussens racer, og hydraulisk problem parkerede Romain Grosjean bil i tredje sving på Baku City Circuit.
FOTO: RITZAU SCANPIX Potentiale­t var der til at komme i top ti i kvalifikat­ionen, men karbonstyk­ker fløj af Kevin Magnussens racer, og hydraulisk problem parkerede Romain Grosjean bil i tredje sving på Baku City Circuit.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Det er ikke nogen hemmelighe­d, at vores bil er rigtig god her i starten af året. Så det er hjerteskae­rende, at vi ikke har udnyttet det, mener Kevin Magnussen.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Det er ikke nogen hemmelighe­d, at vores bil er rigtig god her i starten af året. Så det er hjerteskae­rende, at vi ikke har udnyttet det, mener Kevin Magnussen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark