Ekstra Bladet

HVAD BRINGER FREMTIDEN

-

af denne saeson udløber Daniel VED UDGANGEN Ricciardos kontrakt med Red Bull. Fremtiden er endnu ikke sikret og der er masser af rygter omkring hvor australier­en er at finde til 2019-saesonen. Udover at det ser ud til at han kan beholde sin plads hos Red Bull, hvis han har lyst, så er han samtidigt rygtet til både Mercedes og Ferrari. Isaer Ferrari har en 2. kører, som har nået sidste salgsdato, så timingen i Ricciardo’s kontraktud­løb er slet ikke dårlig hvis han vil søge nye graesgange.

Ricciardos vej til at vaere UMIDDELBAR­T HAR et eftertragt­et emne til de helt store saeder faktisk vaeret en smule anonym. Daniel begyndte racelivet hjemme i Australien i 2006, og efter et par år på den nationale scene slog han sig i 2008 løs i Formel Renault, hvor det blev til gode resultater. I 2009 blev den unge australier Red Bull juniorkøre­r, og de købte ham ind i Carlin Formel 3-team hvor han i sin første saeson vandt mesterskab­et. Det gav billet til Formel 1 young driver testen, hvor den hurtige australier satte alle til vaegs, og så var han pludselig officiel Red Bull reservekør­er til 2010.

DEBUTEN

I FORMEL

1

kom

i 2011

for HRT teamet og i 2012 og 2013 var det hos Torro Rosso, der blev imponeret nok til, at han i 2014 kunne saette sig i en Red Bull-bil ved siden af selveste Sebastian Vettel.

I årets første race – Australien­s grandprix kom Daniel hjem på en flot 2. plads, men den pokal tog Kevin Magnussen faktisk med hjem, efter Red Bull køreren blev diskvalifi­ceret for at have kørt med for meget braendstof-flow. Men Daniel Ricciardo tog igennem saesonen otte podier, tre sejre og blev 3’er i mesterskab­et efter de dominerend­e Mercedes-biler – og en stjerne var født.

som en god flaske rødvin, DANIEL RICCIARDO ER han bliver bedre og bedre med årene. Efter at have fået Vettel til at ’flygte’ fra Red Bull til Ferrari så har Ricciardo de seneste saesoner haft faenomenet Max Verstappen som teamkammer­at.

I min bog er Verstappen en af de kørere i feltet med mest ’rå speed’, altså ham som er umådelig svaer at køre hurtigere end på en enkelt omgang. Men vi må konstatere, at det slet ikke har fået Ricciardo til at ryste på hånden, og faktisk har 2018 saesonen tegnet et billede af, at det faktisk er Verstappen, som ryster på hånden og han laver godt nok mange dumme kørefejl.

Imens praesterer Ricciardo bare super godt, og senest i Kina fik vi en opvisning på evnerne. De overhaling­er på Hamilton og Bottas var noget af det bedste, jeg har set i lang tid, og den slags kørsel er bare mega god timing, når der lige nu forhandles omkring, hvad der rent kontraktma­essigt skal ske i 2019.

LAD OS SE PÅ MULIGHEDER­NE:

De vil helt sikkert gerne have australier­ens Red Bull: underskrif­t på et par år mere i deres bil, men hvis jeg var Ricciardo, så ville jeg lige traekke vejret, inden jeg satte min underskrif­t her. En ting er, at teamet ser et kaempe lys i Verstappen, og at han er deres fremtidige verdensmes­ter, men har Red Bull overhovede­t grejet til at kunne køre med om titlen? Ikke så laenge der ligger en Renaultmot­or bagi, og selvom Hondamotor­en i Torro Rosso-bilen ser ud til at vaere bedre, end McLaren påstod, så er det heller ingen vinderkvae­rn, skulle Red Bull vaelge at gå den vej.

I slutningen af sidste saeson var Mercedes: der ingen tvivl i mit sind om, at Mercedes igen ville vinde i 2018, men nu er jeg ikke så sikker laengere. Tilmed så må man erkende, at Valtteri Bottas er kommet noget bedre fra land i år end sidste år, så Mercedes er pt. nok mindre tilbøjelig­e til at skifte finnen ud end tidligere. Men hvis jeg var Mercedes, ville jeg ikke tøve i mange sekunder, før jeg valgte Ricciardo før Bottas.

Daniel Ricciardo er som en god flaske rødvin, han bliver bedre og bedre med årene

Her synes jeg, at jeg kan få et mega Ferrari: godt match. Ferrari må erkende, at selvom Kimi Raikkonen på den enkelte omgang i traeninger­ne, og sågar i Q1 og Q2, kan køre fra Vettel, så er det bare som om det kikser for finnen, når det rigtigt gaelder. Skal Ferrari have en kører som nogle gange får mere ud af sin bil, end den fortjener, så er det Ricciardo de skal have. Jeg ville så gerne se australier­en traekke i den røde køredragt til 2019, men jeg er ikke sikker på, at en vis Sebastian Vettel deler min begejstrin­g for det scenarie.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? God timing
Daniel Ricciardo praesterer bare super godt, og senest i Kina fik vi en opvisning på evnerne. De overhaling­er på Hamilton og Bottas var noget af det bedste jeg har set i lang tid, og den slags kørsel er bare mega god timing når der i lige...
FOTO: RITZAU SCANPIX God timing Daniel Ricciardo praesterer bare super godt, og senest i Kina fik vi en opvisning på evnerne. De overhaling­er på Hamilton og Bottas var noget af det bedste jeg har set i lang tid, og den slags kørsel er bare mega god timing når der i lige...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark