Ekstra Bladet

Men HSV lever lidt endnu

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

En mørk sky har ligget over Hamburger SV i denne saeson. Den nordtyske klub havde inden gårsdagens opgør mod Wolfsburg hele fem point op til Mainz 05 på den gode side af stregen med ni point at spille om.

Det blev dog lørdag til en tiltraengt sejr på 1-3, og dermed lever det spinkle håb om overlevels­e endnu for den legendaris­ke traditions­klub, der i de seneste saesoner konstant har kaempet for overlevels­e.

Nordtysker­nes to første mål blev sat ind af Bobby Shou Wood og Lewis Holtby, mens Josip Brekalo fik reduceret for hjemmehold­et, inden Gian-Luca Waldschmid­t lukkede ballet.

Hamburger SV har vaeret i den tyske Bundesliga siden ligaens begyndelse i 1963, og det er laengst af alle hold i den tyske liga. Som symbol på dette har klubben et ur, der viser, hvor laenge de har vaeret i Bundesliga­en.

De sidste sekunder kan dog vaere slået på det legendaris­ke ur i Hamburger SV, da det ser svaerere ud end nogensinde før. Det har også tidligere fået diverse fans til at gå på barrikader­ne for at protestere mod de dårlige resultater.

Ryggen mod muren

Hamburger SV havde deres storhedsti­d i 1970’erne og 1980’erne, hvor nordtysker­ne vandt mesterskab­er på stribe. De sidste fem saesoner har klubben dog rodet rundt i bunden af raekken det meste af tiden, og den hårde skaebne har taget hårdt på blandt andet klubbens fans.

I de sidste to kampe skal Hamburger SV møde Eintracht Frankfurt på fremmed graes og Gladbach på hjemmebane. På trods af sejren har Christian Titzs tropper stadig ryggen mod muren.

I skrivende stund har Hamburger SV to point op til Mainz 05 og Wolfsburg på den rigtige side af stregen.

Mainz har dog spillet en kamp mindre end Hamburger SV, og en sejr til Mainz kan naesten få det legendaris­ke ur til at gå i stå.

Endegyldig­t faerdig

Wolfsburg har Leipzig på udebane og FC Köln på hjemmebane. Hamburger SVs skaebne bliver afgjort 12. maj, men måske før, hvis nordtysker­ne dummer sig i de to sidste kampe.

Hamburger SV haenger dog stadig i det spinkle Bundesliga-håb med det yderste af neglene med deres tredje sejr i april måned.

FC Köln og Frederik Sørensen er til gengaeld endegyldig­t faerdig i Bundesliga­en efter et 2-3-nederlag ude til Freiburg. Jannik Vestergaar­d og Borussia Mönchengla­dbach spillede 1-1 mod Schalke 04 på udebane.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Hamburger SV's signaturur kan have tikket for sidste gang efter denne saeson. En sejr over Wolfsburg gør dog, at klubben lever endnu i Bundesliga­en.
FOTO: ALL OVER PRESS Hamburger SV's signaturur kan have tikket for sidste gang efter denne saeson. En sejr over Wolfsburg gør dog, at klubben lever endnu i Bundesliga­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark