Ekstra Bladet

Forløsende sejr efter lang sejrstørke

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Jakob Fuglsang brillerede i Romandiet Rundt, da han kørte alene afsted med 15 kilometer igen og vandt fjerde etape.

Astana-rytteren sad sammen med Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), Rui Costa (UAE), Richie Porte (BMC) og Egan Bernal (Sky) inden angrebet, og her mener Fuglsang, at han havde en klar fordel. Han gik udelukkend­e efter etapesejre­n og havde ikke det samlede klassement i tankerne.

– Alting gik rigtig godt i dag, og jeg var meget heldig at komme vaek med gruppen. De fire ryttere, som jeg sad med, bekymrede sig nok mere om det samlede klassement. For mig handlede det kun om denne etape, og jeg kunne give alt, hvad jeg havde, mens de andre kiggede på hinanden. Det var min fordel i dag, siger Jakob Fuglsang efter sin store sejr.

Meget glad

Jakob Fuglsang vandt med 48 sekunder ned til Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), der vandt spurten blandt forfølgern­e. Sejren var ekstra vigtig for Fuglsang, da han i 2018 har kørt godt, men ikke har vundet nogen store sejre.

– Det er en stor sejr for mig, og jeg havde en lang periode før min sejr i Critérium du Dauphiné i 2017, hvor jeg ikke vandt noget, men i denne saeson har jeg vaeret i rigtig god form i den første halvdel, men har stadig ikke vundet noget. At slutte første halvdel af saesonen af med en sejr er virkelig rart, og jeg er meget glad, siger Fuglsang.

 ?? FOTO: AP ?? Fuglsangs sejr er med til at afslutte et fantastisk forår for danske cykelrytte­re, hvor bl.a. holdkammer­at Michael Valgren vandt Amstel Gold Race.
FOTO: AP Fuglsangs sejr er med til at afslutte et fantastisk forår for danske cykelrytte­re, hvor bl.a. holdkammer­at Michael Valgren vandt Amstel Gold Race.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark