Ekstra Bladet

Klar til klub i Champions League

-

Han gjorde det fornuftigt i franske Évian, men tiden i Spanien har vist, at Daniel Wass er blevet en markant profil, ikke bare i Celta Vigo, men i hele La Liga.

Han er nummer to på ligaens assist-liste med ni af slagsen og står desuden noteret for fire scoringer. Ganske markant for en midtbanesp­iller på et midterhold i Spanien.

Håber på skift til sommer

Når transfervi­nduet åbner om få måneder, er tiden kommet til, at midtbanesp­illeren er parat til et tigersprin­g samt en ny og større sportslig udfordring.

– Til sommer har jeg vaeret tre år i Celta Vigo. Jeg kan sagtens se, at der sker noget spaendende til sommer. Jeg kan godt se mig spille et andet sted. Måske i en større klub, der spiller i Champions League, siger Daniel Wass til Ekstra Bladet.

Familien stortrives i det nordvestli­ge hjørne af Spanien, hvor Vigo har vaeret en god og solid base siden 2015. De to døtre på syv og fem taler efterhånde­n bedre spansk end dansk og er glade for livet ved Atlanterha­vskysten.

– Min kontrakt udløber naeste sommer (2019). Hvis klubben skal tjene penge på mig, skal det vaere til sommer, jeg skifter klub. Men det niveau, jeg praesterer på, håber jeg at have gode kort på hånden, fastslår Daniel Wass.

Ny agent

Daniel Wass har inden for de seneste måneder skiftet agent. Michael Johansen, som han har arbejdet med i mange år, er blevet udskiftet med Stellar Group, et stort internatio­nalt agentfirma med hovedbase i England. Her er Daniel Wass kommet i stald med prominente navne som Gareth Bale, Adam Lallana, Gylfi Sigurdsson, Danny Drinkwater og Yacine Brahimi.

Derfor bliver det folkene bag Stellar Group, der skal hjaelpe Daniel Wass til en ny udfordring til sommer.

– Jeg har vaeret rigtig glad for samarbejde­t med Michael Johansen. Han har på mange måder vaeret fantastisk for mig. Men jeg synes, jeg havde brug for nye øjne på min karriere, forklarer Daniel Wass.

Hvis klubben vil tjene penge på mig, skal det vaere nu

Det bliver Joshua Barnett, der skal hjaelpe Daniel Wass med at finde en højere hylde at spille på i fremtiden.

– Mine fremtidspl­aner handler om at spille på højt niveau. Jeg har ambitioner om at spille i Europa hvert år og meget gerne i Champions League. Jeg fylder snart 29 og er moden til at tage et step op i karrieren, forklarer han.

Hvor fremtiden bliver, er endnu usikkert, men kommer en af de større spanske klubber – eksempelvi­s Valencia, der skal spille Champions League – vil Wass vaere åben for at blive i Spanien.

– Min familie trives rigtig godt i Spanien, hvor vi taler sproget og nyder klimaet. Det er selvfølgel­ig helt afgørende, at det går godt med min fodbold, påpeger han.

 ??  ?? Daniel Wass efter en scoring for Brøndby i 2011.
Daniel Wass efter en scoring for Brøndby i 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark