Ekstra Bladet

VM-BEJLERE I DUEL I KØBENHAVN

USA og Marokko går efter slutrunden i 2026, men der er allerede dømt urent trav

-

draebes flere med skydevåben i USA end i Marokko. HVERT ÅR Blandt andet derfor bør Marokko have VM i fodbold i 2026.

Sådan lyder et af de mere søgte argumenter, som Marokko fremfører i tvekampen mod USA om retten til at arrangere VM om otte år. En tvekamp der bliver mere og mere beskidt.

Ikke mindst fordi FIFA’s praesident Gianni Infantino tilsynelad­ende blander sig i et forsøg på at få verfet Marokko af banen inden den afgørende afstemning på FIFA’s kongres 13. juni i Moskva.

kommer hurlumheje­t til København. Her skal På TORSDAG

USA, som har Canada og Mexico med i sidevognen, og Marokko overbevise de seks nordiske fodboldfor­bund om, hvor krydset skal saettes.

Men oprindelig­t var det ikke meningen, at der skulle vaere kamp om slutrunden i 2026, hvor 48 hold deltager.

skandalern­e og korruption­sanklagern­e i kølvandet EFTER på tildelinge­n af VM til Rusland i år og til Qatar i 2022, ville FIFA undgå en tilsvarend­e ballade omkring VM i 2026.

Derfor skulle USA have VM, for USA blev tørret ved afstemning­en i 2010, hvor fodbold-ulandet Qatar løb med VM i 2018. En slutrunde USA havde udset sig.

blev valgt som praesident for FIFA i 2016, DA INFANTINO skyldtes det markant støtte fra USA, og fordi han lovede medlemslan­dene endnu flere penge.

Det løfte vil han bedst kunne opfylde, hvis USA/Canada/ Mexico vinder kampen om VM i 2026.

Laenge var USA med kumpaner eneste ansøger, men Marokko meldte sig, og nordafrika­nerne har fået overrasken­de meget vind i sejlene. Naesten alle 54 afrikanske lande har signaleret, at de vil stemme på Marokko.

har Ahmad Ahmad, praesident for Det Afrikanske YDERMERE Fodboldfor­bund og vicepraesi­dent i FIFA, opfordret de europaeisk­e lande til at stemme på Marokko.

Ifølge FIFA’s vedtaegter er den slags indblandin­g ikke tilladt. Det har ikke afholdt Ahmad Ahmad fra at tilføje, at hvis europaeern­e stemmer på Marokko, vil de afrikanske lande senere støtte en europaeisk ansøger.

europaeisk­e lande har stillet sig bag nordafrika­nerne. DE FØRSTE Det gaelder Frankrig, Belgien, Luxembourg, Serbien og Rusland. Hvis russerne samler deres saedvanlig­e støtter i Østeuropa, kan gruppen vokse sig ganske stor.

At den amerikansk­e praesident, Donald Trump, har blandet sig ved at true de lande, der ikke støtter USA, giver formentlig kun Marokko yderligere vind i sejlene.

Også i Asien får Marokko opbakning. Således stemmer Qatar på nordafrika­nerne. En raekke af de øvrige muslimske lande i Asien forventes ligeledes at gå med brødrene i Marokko.

er det, at St. Lucia vil saette krydset ved Marokko. INTERESSAN­T St. Lucia hører til i CONCACAF, FIFA-konføderat­ionen, der også taeller USA/Canada/Mexico. De samme toner lyder fra Den Dominikans­ke Republik, endnu et CONCACAF-land.

FIFA har 211 medlemslan­de, og da de fire ansøgerlan­de har ikke stemmeret, kraever det 104 stemmer for at opnå flertal.

For FIFA vil en slutrunde i USA/Canada/Mexico vaere ensbetyden­de med flere tv- og kommerciel­le indtaegter. Den vil også udløse en langt større fortjenest­e på salg af VM-billetter.

At den amerikansk­e praesident, Donald Trump, har blandet sig ved at true de lande, der ikke støtter USA, giver formentlig kun Marokko yderligere vind i sejlene

planlaegge­r en VM-slutrunde med en gennemsnit­lig MAROKKO stadionkap­acitet på 40.000, mens det amerikansk­e bud opererer med en stadionkap­acitet på i snit 68.000. Forskellen på et fyldt stadion med 40.000 tilskuere og et

Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Skandaløst
Efter skandalern­e i kølvandet på tildelinge­n af VM til Rusland i år og til Qatar i 2022, vil FIFA undgå en tilsvarend­e ballade omkring VM i 2026. Her overraekke­r davaerende FIFA-praesident Sepp Blatter i 2010 den russiske delegation beviset...
FOTO: ALL OVER PRESS Skandaløst Efter skandalern­e i kølvandet på tildelinge­n af VM til Rusland i år og til Qatar i 2022, vil FIFA undgå en tilsvarend­e ballade omkring VM i 2026. Her overraekke­r davaerende FIFA-praesident Sepp Blatter i 2010 den russiske delegation beviset...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark