Ekstra Bladet

Infantinos milliardpl­an

-

Naeste år er FIFA’s praesident Gianni Infantino på valg, og selv om han til den tid kun har siddet i tre år, ligner han allerede en større manipulato­r end Sepp Blatter.

Infantino har ryddet sine interne kritikere af vejen, og han har konstant lovet FIFA’s 211 medlemslan­de flere penge.

Løftet om milliarder skal sikre ham genvalget

Løftet om milliarder skal sikre ham genvalget, men tiden er knap, og derfor har han sat gang i en raekke projekter, som skal tromles igennem i løbet af de kommende måneder.

Udvider VM

Første udspil kom i forrige uge, da han støttede ideen om at udvide VM i Qatar i 2022 fra 32 til 48 hold. Flere hold giver flere kampe, og det giver igen flere indtaegter. Infantino vil forsøge at få vedtaget planen på FIFA’s kongres 13. juni.

Andet udspil er en totrinsrak­et. Infantino har oplyst, at en raekke unavngivne investorer vil skyde 150 milliarder kroner i en ny verdensoms­paendende klubturner­ing og en turnering for landshold.

Planerne

Igen har han travlt. Han vil i naeste måned indkalde sin bestyrelse for at få dens støtte til planerne, som er følgende:

Confederat­ions Cup og det klub-VM vi kender i dag aflives. I stedet får vi et nyt VM for klubhold, som skal afvikles i juni måned hvert fjerde år. Første gang i 2021. 24 hold skal deltage. Europa får 12 hold med, Sydamerika fire eller fem. Resten af verden må deles om de sidste pladser.

Lokkemaden: En garantisum på mindst 18 milliarder kroner pr turnering. FIFA skal eje 51 procent af turneringe­n. Investorer­ne resten.

Resultat: De største klubber i Europa og Sydamerika bliver endnu rigere, end de er i dag. En total skaevvridn­ing af klubfodbol­den.

UEFA lancerede sidste år planerne for en ny europaeisk landsholds­turnering, Nations League. Den vil FIFA bygge videre på og gøre verdensoms­paendende fra 2020. Det efterfølge­nde år skal de otte bedste lande mødes i en slutrunde.

Det går for staerkt

De to turneringe­r skal køre hvert fjerde år og foreløbigt frem til 2033. Samlet taler vi om de naevnte 150 milliarder kroner, som skal komme de deltagende klubber og alle nationer til gode. Det sidste er vigtigt for Infantinos genvalg.

Men UEFA og andre fodboldint­eressenter i Europa synes, det går for staerkt. Den holdning deler DBU’s formand Jesper Møller

– Vi må se på, hvad der praktisk kan lade sig gøre og på hele juraen. Det kan ikke klares på et par måneder, siger Jesper Møller.

Men Infantino har travlt. Han vil have alt på plads i forbindels­e med FIFA’s kongres om godt to måneder i Moskva. Det vil give ham et år til at rejse rundt og fortaelle om de milliarder, der venter de 211 medlemslan­de, hvis de genvaelger ham i 2019.

 ?? FOTO: AP ?? Infantino har ryddet sine interne kritikere af vejen, og han har konstant lovet FIFA’s 211 medlemslan­de flere penge.
FOTO: AP Infantino har ryddet sine interne kritikere af vejen, og han har konstant lovet FIFA’s 211 medlemslan­de flere penge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark