Ekstra Bladet

Volvo skaber vild luksus med skandinavi­sk natur

- MATHIAS GRAM

De er ved Den Lille Havfrue, foran Amalienbor­g og mellem øldrikkend­e danskere i Nyhavn: De kinesiske turister, der bevaebnet med kamera og turguide med karakteris­tisk leder-paraply afsøger hver en sevaerdig del af hovedstade­n og forsøger at finde svaret på, hvorfor vi er så lykkelige her til lands.

Men snart behøver de ikke rejse så langt for at få en nordisk oplevelse. Svenske Volvo har nemlig praesenter­et en konceptbil, der kan give sin ejer oplevelsen af at vaere i en skandinavi­sk skov, uden at vedkommend­e behøver at flytte sig fra bilens bagsaede.

Konceptbil­en er baseret på den tresaedede luksusudga­ve af S90, kaldet S90 Excellence. En bil, der kun saelges i Kina og er målrettet kunder, der foretraekk­er at lade sig transporte­re på bagsaedet frem for at køre selv.

Som noget nyt kan konceptbil­en pumpe skovduft og -lyd ud i kabinen og ikke mindst omdanne loftet til et vaeld af grønne traekroner.

Afslapning og energiboos­t

Den skandinavi­ske skov er kun ét af de syv temaer, som bilens ejer kan vaelge mellem ved hjaelp af en smartphone-app. Der er også mulighed for at tilvaelge temaer som Northern Lights, Swan Lake, Archipelag­o og Rain.

Nogle er designet til at virke afslappend­e, mens andre angiveligt kan vaere med til at give et energiboos­t.

Lyden af susende vind og fuglekvidd­er leveres af highend-højtalere i nakkestøtt­erne, mens duften af barksendes ud fra midterkons­ollen.

Kina er Volvos største enkeltmark­ed og det største marked for den store sedan S90. Selv om den nye teknologi i første omgang praesenter­es i en konceptbil, har Volvo da også allerede planer om at tilbyde teknologie­n i den S90 Excellence, som maerket allerede har på markedet i Kina.

Om Volvo på sigt vil give sine europaeisk­e kunder en lignende bagsaede-oplevelse af snevejr over Mount Everest eller efterår i Jiuzhaigou-dalen, melder historien desvaerre ikke noget om.

 ?? FOTO: VOLVO ?? Kinesiske kunder kan inden laenge opleve Nordlys, mens de sidder på bagsaedet af deres nye Volvo.
FOTO: VOLVO Kinesiske kunder kan inden laenge opleve Nordlys, mens de sidder på bagsaedet af deres nye Volvo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark