Ekstra Bladet

Hyundai snuser til premiumkla­ssen med strittende numse og coupfoé´ rm

Den nye Hyundai i30 Fastback byder med sine fem døre og coupéagtig­e afrunding på premium-attitude. Men interiør og køreegensk­aber matcher mere en almindelig i30

- JENS OVERGAARD

- Hvorfor ikke skabe en bil, der ligner en million, men kun koster en fjerdedel?

Det kunne meget vel - og helt frit oversat - have vaeret et af de spørgsmål, som er fløjet hen over bordet i Hyundais europaeisk­e designcent­er i tyske Rüsselshei­m. En samtale, som kunne have fortsat med ordene:

- Fint, vi tager den nye i30, pakker den ind i et femdørskar­rosseri med en coupéagtig afslutning og en lille bagende, som vi har set det med de større VW Arteon og Mercedes CLS. Oven i hatten gør vi modellen laengere og giver den en bredere kølergrill. Så saenker vi undervogne­n, så den ser mere smooth ud og kører en tand mere naervaeren­de end de andre i30-modeller.

Finish og kvalitet i kabinen virker indbydende og som noget, der kan holde i mange år

Man kunne også forestille sig, at en enkelt medarbejde­r ved bordet blev grebet af stemningen og indskød:

- Det ville vaere oplagt med et interiør i fuldfed finish og mere aedle materialer som i den potente Kia Stinger.

En idé, der dog straks ville blive lagt ned:

- Nej, det er der ikke råd til. Lad den få standardin­teriør og saeder som i30. Men lad det vaere muligt at købe eksklusive laedersaed­er til, så er alle glade.

Sådan kunne optakten have vaeret til ugens testbil, den nye Hyundai i30 Fastback, som Ekstra Bladet tester med 1,4 liters T-GDI-turbobenzi­nmotor på 140 hk og med det højeste udstyrsniv­eau, premium, til en pris af godt 294.000 kroner.

Helt sin egen

Fastbacken kan dog fås fra 254.000 kroner med den mindste 1,0 liters T-GDI-benzinmoto­r på 120 hk og det lidt mindre omfattende Trend-udstyr, hvilket er en snes tusinde kroner mere end en i30-hatchback med tilsvarend­e udstyr.

Fastbacken ligner en premiumbil og scorer point på den konto i en tid, hvor premiummae­rkerne har vind i sejlene.

Hvad udseendet lover holder dog ikke helt under huden og indendøre, hvor den ganske gedigne, men også ordinaere kabine, ikke fortsaette­r stilen fra det ydre.

Køreegensk­aberne er trods opstramnin­g også til den mere bløde og komfortabl­e side, mens der er få muligheder for ekstraordi­naer styling eller udstyr.

Med de fem store døre i fastbacken får du også adgang til et bagagerum, der med sine 450 liter er rimeligt i forhold til de 395 liter, som hatchbacke­n byder på, selv om den skrånende taglinje tager noget af pladsen. Det er altså en bil, som er fuld af funktional­itet.

Så på den front kan modellen sagtens vaere et alternativ til dem, der synes, at både hatchback og stationcar er for ordinaere.

Støjdaempn­ingen virker umanerlig gennemført og opfordrer naermest til at hviske. Den 1,4 liters turbobenzi­nmotor er elastisk og har det nødvendige kraftovers­kud til alle situatione­r, dog uden at slå hatten af. Forbruget er med sine rimelige 18,2 km/l på papiret godkendt.

Udstyrslis­ten, som fra og med Trend-udgaven er paent lang, er med til at holde hvilepulse­n i ro. Her er både otte tommer skaerm med Apple Carplay, DAB-radio, bakkamera og en sikkerheds­pakke med blandt andet nødbremse, nøglefri start og laendestøt­te.

Premium-udgaven har også full LED-forlygter og skiltegenk­endelse.

Her er isaer ros til den store og hurtige skaerm. Kvalitet og finish i kabinen virker indbydende og som noget, der kan holde i mange år, men designet er også lidt kedeligt og leverposte­j-agtigt uden meget sprael eller premium-detaljer.

Konklusion

Den nye Fastback kan vaere et smart alternativ til en overkommel­ig pris, hvis de kendte karrosseri­varianter virker for kedelige.

Det kraever dog også, at du har et pladsbehov, som matcher bilens dyder, der er mere lagt an på udseende end praktisk anvendelig­hed.

 ?? FOTOS: JENS OVERGAARD ?? Hyundai i30 Fastback har en elegant fremtoning med klare tråde til biler i premium-klassen. Bilen er godt 20 cm laengere og end en i30 Hatchback.
FOTOS: JENS OVERGAARD Hyundai i30 Fastback har en elegant fremtoning med klare tråde til biler i premium-klassen. Bilen er godt 20 cm laengere og end en i30 Hatchback.
 ??  ?? Interiøret er gedigent, men stil og udførelse matcher ikke det stilige ydre.
Interiøret er gedigent, men stil og udførelse matcher ikke det stilige ydre.
 ??  ?? Bagagerumm­et i i30 Fastback er på 450 liter.
Bagagerumm­et i i30 Fastback er på 450 liter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark