Ekstra Bladet

Brinkholt: Jeg er offer for dårlig rådgivning

-

Peter Brinkholt føler sig stadigvaek ’røvrendt’ efter at have slugt landsrette­ns straf på 14 års faengsel i sin narkosag.

Han er utilfreds med, at to danske konsuler under hans faengselso­phold i Venezuela rådede ham til på papiret at erklaere sig skyldig og acceptere de 22 år og seks måneders faengsel i Venezuela.

– En af dem sagde til mig, at jeg ville dø, hvis jeg ikke kom vaek fra faengslern­e i Venezuela. I Danmark ville jeg, fortalte han, få et par måneders faengsel. Jeg stolede på ham. Hvad ellers?

Peter Brinkholt vurderer, at det har stor betydning for den suppedas, han sidder i nu: – Jeg er offer for dårlig rådgivning. Jeg siger ikke, at de to konsuler fyldte mig med løgn. Men de burde have undersøgt, om det, de sagde, nu også var sandheden.

Nej til udsaettels­e

Ekstra Bladet ville gerne have konfronter­et Udenrigsmi­nisteriet med den ifølge Brinkholt mangelfuld­e rådgivning. Men seniorkons­ulent Knud Jerne fastholder, at der er tale om en personsag, og at ingen – heller ikke de to konsuler i Venezuela – har mulighed for at udtale sig.

Peter Brinkholt og hans advokat forsøgte også af andre grunde at få udsat sagen. David Francis Lublin mente, at der var behov for at skaffe flere officielle oplysninge­r om, hvad Brinkholt var udsat for i Venezuela.

Alderen kunne redde ham

Han henviste isaer til, at danskerens venezuelan­ske advokat kort før hans afrejse til København forklarede, at han i henhold til nye regler om løsladelse af fanger på mere end 64 år ville vaere blevet løsladt i løbet af 2018, hvis han havde sagt nej til at blive overført til Danmark.

Men det påvirkede heller ikke landsdomme­rne. Diplomatie­ts rådgivning eller Peter Brinkholts mulige løsladelse i Venezuela har efter deres opfattelse ingen betydning for straffen i Danmark.

Sidder Peter Brinkholt mod forventnin­g tiden ud, kan han først regne med at vaere en fri mand i 2027.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Svaekket
Peter Brinkholt fik i sidste uge en alvorlig kraeftdiag­nose, som kraever operation. Han håbede, at hans svaekkede helbred ville have formildet landsrette­ns dommere. Peter Brinkholt er vred over, at en dansk konsul i Venezuela gav ham falsk...
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Svaekket Peter Brinkholt fik i sidste uge en alvorlig kraeftdiag­nose, som kraever operation. Han håbede, at hans svaekkede helbred ville have formildet landsrette­ns dommere. Peter Brinkholt er vred over, at en dansk konsul i Venezuela gav ham falsk...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark