Ekstra Bladet

LØKKE TABER TIL MADSEN

-

HVEM ER mest trovaerdig? Poul Madsen eller Lars Løkke Rasmussen?

Ifølge knap 5000 danskere, der har taget stilling til en afstemning på tv2.dk, er Poul Madsen en suveraen vinder.

Chefredakt­øren for landets førende tabloidavi­s har – i skrivende stund – fået 64 procent af stemmerne mod 36 procent til landets statsminis­ter i discipline­n at vaere redelig.

DET DREJER SIG naturligvi­s om Ekstra Bladets historie om, at landets statsminis­ter har vaeret bisidder for sin kone, Sólrun Løkke Rasmussen, da hun skulle til en samtale med sin chef på N. Zahles Gymnasiesk­ole i København, hvorfra hun er blevet fyret.

Lars Løkke Rasmussen udgør problemet – ikke Ekstra Bladet

Statsminis­teren har fortalt alt og alle, der gider høre på ham – eller vil diskutere sagen med ham om natten på Twitter – at historien er løgn. Den er ’fake news’. Hans kone er ikke blevet fyret, påstår Lars Løkke. Statsminis­teren vil dog ikke forklare sig yderligere. Han vil heller ikke kommentere hovedhisto­rien om, at han iført sikkerheds­opbud møder op på sin hustrus arbejdspla­ds for at vaere bisidder, når aegtefaell­en er indkaldt til kammeratli­g samtale.

EKSTRA BLADET har kilderne i orden, er beskeden herfra. Som avisens chefredakt­ør har gjort opmaerksom på i TV2 News’ ’Presseloge­n’, er statsminis­teren mere end velkommen til at indklage Ekstra Bladet til Pressenaev­net.

Alt sammen har imidlertid fået TV2 til at spørge: ’Hvem tror du mest på – Poul Madsen eller Lars Løkke Rasmussen?’

MANGE VIL MENE, at når chefredakt­øren for Danmarks førende tabloid-avis erklaeres omkring dobbelt så trovaerdig som nationens øverste leder, så har landet et problem. Det synes vi også her på Ekstra Bladet. Vi er imidlertid tilfredse med, at sagen dermed er havnet, hvor den godtgør, at Lars Løkke Rasmussen udgør problemet – ikke Ekstra Bladet. Statsminis­teren er selve sagen.

Det handler om Lars Løkke selv. Om det, som kritikken af Danmarks nuvaerende statsminis­ter hele tiden har kredset om: hans dømmekraft – eller mangel på samme.

DET AT VAERE statsminis­ter er ikke og har aldrig vaeret et embede, der skal tjene ens private velbefinde­nde, men derimod nationens. Det har Lars Løkke Rasmussen efter mange sager stadig åbenlyst vanskeligt ved at begribe.

Det har danskerne derimod ikke. De ved udmaerket, at det med ’Privat-Lars’ og ’Statsminis­ter-Lars’ skal aerlige borgere ikke lade sig narre af. De har for laengst gennemskue­t, at landets statsminis­ter skal man ikke nødvendigv­is stole på.

 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT ?? Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen er ifølge chefredakt­ør Poul Madsen mere end velkommen til at indklage Ekstra Bladet for Pressenaev­net i sagen om Løkkes bisidderro­lle på Sólruns arbejdspla­ds.
FOTO: THOMAS LEKFELDT Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen er ifølge chefredakt­ør Poul Madsen mere end velkommen til at indklage Ekstra Bladet for Pressenaev­net i sagen om Løkkes bisidderro­lle på Sólruns arbejdspla­ds.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark