Ekstra Bladet

MED HIV OG SVING

- Gisle@eb.dk

matisk semifinale mod Bayern München. Igen var Real Madrid naestbedst, og Cristiano Ronaldo naesten usynlig, men de fik alligevel 2-2 og klemt sig videre til finalen i Kiev med en samlet 4-3-sejr.

Bayern München fik en drømmestar­t på Santiago Bernabéu, da Joshua Kimmich slog til efter blot et par minutters spil. Sergio Ramos fik ikke ekspederet et indlaeg ordentligt vaek, og det udnyttede den tyske landsholds­spiller iskoldt.

Så var der pludselig nerver på i den spanske hovedstad, men Karim Benzema fik kort efter Kimmichs lynscoring beroliget de mange hvidklaedt­e tilskuere en smule.

Marcelo slog et perfekt indlaeg til bagerste stolpe, hvor den udskaeldte franske angriber sikkert udlignede med hovedet.

Seks finalesejr­e på stribe

Der var chancer til yderligere scoringer i begge ender i en yderst underholde­nde 1. halvleg. Den største tilfaldt gaesternes James Rodríguez, men taet under mål sparkede den ellers velspillen­de colombiane­r over.

Kun tyve sekunder inde i 2. halvleg kom Real Madrid foran 2-1 efter et gevaldigt koks af Sven Ulreich i Bayern-målet.

Den tyske keeper sparkede forbi en tilbagelae­gning, og så kunne Benzema spadsere bolden i mål til en 2-1-føring. Nu skulle Bayern bruge to scoringer, men de gav ikke op og skabte masser af muligheder.

Efter godt en times spil udlignede James Rodríguez mod sin tidligere klub, og Real Madrid levede nok engang livet farligt. Flere gange braendte det gevaldigt på foran Keylor Navas’ mål, men de forsvarend­e mestre havde heldet på sin side og slaebte sig med hiv og sving videre.

Sigter mod pokalhattr­ick

Real Madrid har vundet Champions League to år i traek og kan blive det første hold siden Bayern München i 1976, der laver pokalhattr­ick.

Finalemods­tanderen findes i aften i Rom, når Liverpool og Roma mødes. Uanset hvem det bliver, vil Real Madrid gå ind til finalen i Kiev som favorit.

For spanierne har mange gange - også i denne saeson bevist, at de kan vinde, selv når de ikke burde gøre det. Og Los Blancos har vundet sine seks seneste finaler i turneringe­n og ikke tabt en finale siden 1981, hvor modstander­en var … Liverpool.