Ekstra Bladet

SE GOLDEN STATEDRAEB­ERENS MANGE OFRE

EKS-BETJENT SIGTET SOM SERIEMORDE­R: 12 drab begået for årtier siden var meget forskellig­e – en svaer sag for efterforsk­erne

- TORSTEN RUUS ruus@eb.dk

Den faengslede Joseph James DeAngelo har gjort sig umage med at forvirre politiets drabsefter­forskere, hvis retssagern­e bekraefter, at matchende dna-prøver og anklagerne mod den 72-årige eks-betjent holder stik.

Et kig ned ad listen over mord, som politiet mener, han er ansvarlig for, viser, at der ikke er mange faellestra­ek at gribe fat i.

Seriemorde­rens formodede ofre er – som det fremgår af Ekstra Bladets gennemgang – vidt forskellig­e socialt og aldersmaes­sigt, hvis man zoomer ind på deres udseende og karaktertr­aek.

Den yngste er 18 år, og den aeldste 43. Der er en studerende, hjemmegåen­de husmødre, en elektriker, en advokat, en militaerma­nd og en kirurg.

Seksuelt motiv

Politiets jurister og efterforsk­ere tvivler ikke. Han er manden bag 12 mord

En del af sagerne bygger på et seksuelt motiv, mens andre naermer sig det uforklarli­ge.

Men politiets jurister og efterforsk­ere tvivler ikke. Den faengslede, der i amerikansk­e medier er døbt ’Golden State’-draeberen, er efter deres opfattelse manden bag 12 mord og mere end 40 voldtaegte­r. Han er angivelig brudt ind i villaer og lejlighede­r mere end 120 gange.

Det første drab blev begået i 1978 og det sidste i 1986. Her gennemgår Ekstra Bladet en raekke af sagerne.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Selvmordst­ruet Joseph James DeAngelo ankommer til retten i Californie­n, laenket til sin kørestol. Han udtalte sig ikke om skyldsspør­gsmålet, men overvåges intenst i arresten, fordi politiet frygter selvmord.
FOTO: AP Selvmordst­ruet Joseph James DeAngelo ankommer til retten i Californie­n, laenket til sin kørestol. Han udtalte sig ikke om skyldsspør­gsmålet, men overvåges intenst i arresten, fordi politiet frygter selvmord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark