Ekstra Bladet

Vil 100-doble prisen

-

Alle københavns­ke ejere af en benzin-bil, som kører mere end 20 kilometer på literen, betaler i dag blot 100 kroner om året i beboerlice­ns. Det samme er prisen for ejere af diesel-biler, der kører mere end 22,5 kilometer på literen.

Men står det til Ninna Hedeager Olsen, skal disse bilejere af med 10.000 kroner om året, hvis de fortsat vil have en beboerlice­ns.

– Det er en hån mod alle andre københavne­re, at vi som kommune støtter, at du skal have en bil parkeret på offentligt areal. Derfor bør vi saette prisen for en beboerlice­ns op til 10.000 kroner, slår Ninna Hedeager Olsen fast i en pressemedd­elelse.

S vil ikke vaere med

Men Socialdemo­kratiet har ikke taenkt sig at laegge stemmer til Enhedslist­ens forslag om at haeve prisen markant for en beboerlice­ns til parkering i København, melder Lars Weiss, der er medlem af kommunens Teknikog Miljøudval­g.

– Vi vil ikke haeve prisen på beboerlice­ns til 10.000 kroner og heller ikke til det alternativ­e forslag på 6000 kroner årligt. Hvis prisen skal haeves, bliver det ikke til de niveauer, understreg­er han. Ekstra Bladet har vaeret på gaden på parkerings­pladser.

Zaros Fariki, 44 år: – Jeg kommer to gange hver eneste dag for at parkere her på Christians­havn, men jeg oplever altid, at der mangler parkerings­pladser. Der er simpelthen ikke nogen. Jeg får parkerings­bøder, fordi jeg er nødt til sidst er nødt til at parkere ulovligt, og det er surt, konstatere­r han.

– Jeg bruger helt op til en halv time nogen gange, hvor jeg bare kører rundt, og det er frustreren­de. Man kunne lave nogle flere p-pladser eller udnytte andre steder, hvor der ikke holder så mange biler, så vi får adgang til dem. Pia Aardestrup. 60 år:

– Nogen gange er det da pisse-irriterend­e, at jeg må laengere vaek for at finde en plads, men jeg betaler kun 100 kroner om året, så jeg er egentlig meget tilfreds, selvom det er irriterend­e med manglen, siger hun og kommer med et godt råd.

– Altså jeg vil jo gerne have pladsen lige her udenfor min lejlighed, men tricket er at finde tidspunkte­rne, hvor der er ledige pladser. Midt på dagen og i weekendern­e er det for eksempel nemt, så jeg tage ofte tidligere fri for at få en plads. Valby

Pladser: Licenser: i Christians­havn for at tale med beboere, der føler sig presset af manglen Kirsten Seidenfade­n. 72 år: – Jeg oplever helt klart problemer med at parkere i området. Jeg kan bruge lang tid - nogen gange op mod en halv time - på at finde en parkerings­plads, men jeg kan godt forstå, at det vil vaere rigtig svaert for kommunen at vurdere, hvem der skal have tilladelse eller ej, fortaeller hun.

– Måske kan man åbne op nede langs havnen og Udenrigsmi­nisteriet, hvor der er plads til biler, så flere beboere fra vores område kan parkere der.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark