Ekstra Bladet

ROKADEN LØSER INGENTING

-

verden og vise de uduelige politikere, hvordan det skal gøres, er lang – lige så lang er listen over erhvervsfo­lk, der viste sig som talentløse politikere og forlod scenen med mavesår, triste minder og dybe frustratio­ner.

allerede fra starten pådraget AHLERS HAR sig DF’s kanontorde­n på grund af tidligere udtalelser om indvandrin­g: ’En kulturradi­kal halalhippi­e’, kalder den altid smilende, men hårdhudede Martin Henriksen ham. Og det er selv efter DF-standard ret skarpe ord. Hertil kommer, at en del politikere i flere partier har bemaerket, hvordan Ahlers har talt nedsaetten­de om det politiske håndvaerk og dets udøvere. Den slags plejer at haevne sig, når de rykker indenfor. Der vil blive holdt øje med, hvor stort et geni han er – eller ikke er.

ingen venner på den udnaevnels­e, LØKKE FÅR og i forvejen har han stort set ingen. Skvattede han i Vandrehall­en, var der ikke mange i Venstre, der ville hjaelpe ham op.

Nu forlader Søren Pind, Esben Lunde og Søren Gade Borgen. Tre dybt erfarne, fagligt staerke, men også frustrered­e folk. Andre har også presset hårdt på Løkke. Det er ingen tilfaeldig­hed, at Troels Lund Poulsen i går stille og roligt blev genoptaget i regeringen­s magtfulde økonomiudv­alg i stedet for Kristian Jensen-støtten Karsten Lauritzen.

Løkkes folk have betaling for de NU VIL mange års støtte til ham, uden at de har fået ret meget igen. Karen Ellemann får en hård opgave, når hun skal styre en Venstre-gruppe, der må betragte rokaden som symbol på den fortsatte nedtur for Venstre under Løkkes ledelse. De staerke kraefter forlader skuden uden at have nye jobs i udsigt. Det fortaeller ret meget om virkelighe­den – hverken Esben Lunde eller Søren Pind har noget på hånden andet end ventepenge. Og en helt ukendt profil udefra uden politisk erfaring bliver minister.

i går løser ingenting, LØKKES ROKADE selvom statsminis­teren efter bedste oratoriske evne på Slotsplads­en forsøgte at hive sig selv op med hårene med massivt oversalg af de nye ministre og nedladende bemaerknin­ger om sin forgaenger, Helle Thorning-Schmidt, der hele tiden skiftede folk ud. Var det nødvendigt? Var det god stil?

Løkke forbliver Løkke.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Det er tre staerke profiler og stemmeslug­ere, Lars Løkke i går måtte tage afsked med. Søren Pind (th.) og Esben Lunde Larsen forlader deres ministerpo­ster, og Søren Gade er ikke laengere gruppeform­and i Venstre.
FOTO: JENS DRESLING Det er tre staerke profiler og stemmeslug­ere, Lars Løkke i går måtte tage afsked med. Søren Pind (th.) og Esben Lunde Larsen forlader deres ministerpo­ster, og Søren Gade er ikke laengere gruppeform­and i Venstre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark