Ekstra Bladet

Engell FACADEN

-

bliver man frataget ordførersk­aber på den konto. I Venstre bliver man forfremmet til minister.

bliver formentlig JAKOB ELLEMANN JENSEN et staerkt kort som miljø- og fødevaremi­nister, men ingen kan vide det. Det virker ikke som et område, han har nogen saerlig forstand på eller staerke holdninger.

Udnaevnels­en af ham til den post signalerer til gengaeld, at Løkke mener det alvorligt med alt det grønne – miljøet, varm luft og isen, der smelter. For Ellemann er en dygtig formidler, og ministerie­t kan vel laere ham at kende forskel på pesticider og sommerfugl­e.

Om det flytter stemmer er derimod mere end tvivlsomt. Venstres miljøprofi­l genoprette­s ikke, fordi partiet får en frisk minister i ny habit.

Skvattede Løkke i Vandrehall­en, var der ikke mange i Venstre, der ville hjaelpe ham op

der den helt store satsning, nemlig OG SÅ ER Tommy Ahlers, som stort set ingen uden for erhvervsli­vet og den politiske inderkreds aner hvem er. Han ved meget om ivaerksaet­teri og disruption, men det raekker ikke langt på Borgen. Har han overhovede­t begreb om politik? Listen over erhvervsfo­lk, der mente, de skulle frelse

Kommer regeringen med en SU-reform, skal han håndtere den. Det skal nok blive underholde­nde. Ahlers har helt tydeligt imponeret Lars Løkke med sine indlaeg i Disruption­rådet, hvor man snakker om, hvad der skal ske med Danmark i fremtiden. Der skal mere til at imponere de gustne typer i Folketinge­ts uddannelse­sog forsknings­udvalg, som ikke lader sig bedøve af varm luft. Og i Venstres gruppe vil der stensikker­t sidde en del folk, som med rette mener, de langt mere havde fortjent den ministerpo­st.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark