Ekstra Bladet

ROINE DRUKNEDE I VOLDGRAV

Maend på 22 og 21 år idømt henholdsvi­s otte og seks års faengsel. Sat på fri fod indtil en eventuel ankesag

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Roine Gustavsson­s tragisk.

Den svenske far til tre blev gennemtaes­ket og lemlaestet med en tornekaep i endetarmen, før han blev smidt i en voldgrav bag Haveforeni­ngen Vennelyst ved fristaden Christiani­a 12. april sidste år. Dagen efter blev han fundet druknet i voldgraven.

I går blev to unge maend på 22 og 21 år idømt lange straffe for dødsvolden mod den svenske mand og almindelig vold mod Roine Gustavsson­s ven.

Martin Thvilum Pedersen blev idømt otte års faengsel, inklusive en reststraf på 1004 dage, han havde på bankbogen fra en tidligere dom for drabsforsø­g i 2013, mens Tobias Licht Sandager blev idømt seks års faengsel.

De skal derudover betale 34.000 kroner i begravelse­somkostnin­ger til Roine Gustavsson­s efterladte samt en erstatning på 100.000 kroner til hans mindreårig­e datter.

Var ikke til stede

liv endte De dømte smilede og snakkede med hinanden i starten af retsmødet og fremstod neutrale, da de blev kendt skyldige i de alvorlige anklager.

De har naegtet sig skyldige i dødsvold og sagde, at de bare gav de to en røvfuld, fordi Roine Gustavsson og hans ven var brudt ind i et kolonihave­hus. Men naevninget­inget var altså ikke enige i, at volden stoppede der.

De dømte blev sat på fri fod i februar efter knap et års varetaegts­faengsling, og de forlod retten lige efter skyldig-kendelsen og var heller ikke til stede ved domsafsige­lsen. Deres forsvarere kunne derfor ikke tage stilling til en eventuel anke.

Efter dommen begaerede anklager Anders Larsson de to maend varetaegts­faengslet frem til en eventuel anke, men det afviste de juridiske dommere med henvisning til, at de blev løsladt i februar, og at offentligh­eden har fået den retshåndha­evelse, som den skal have.

Tredje mand frikendt

En 42-årig mand, der også var tiltalt for vold, blev frifundet for alle anklager af naevninget­inget. Det skete, fordi den afdødes ven havde forklaret, at volden var begået af tre maend omkring samme alder og statur, hvilket ikke passer på den tyve år aeldre mand, der er vaesentlig mere korpulent end de to dømte. Desuden var der ikke andet i sagen, der pegede på, at han havde deltaget i volden.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Jasmine Lindström savner sin far hver eneste dag.
FOTO: LINDA JOHANSEN Jasmine Lindström savner sin far hver eneste dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark