Ekstra Bladet

LAEK I SKROGET

-

STATSMINIS­TEREN TRAEDER ud ad den grønne port på Amalienbor­g med tre nye ministre og taler om, hvordan hans rokade vil styrke regeringen.

Og vi ved, at det er løgn.

ROKADEN HANDLER ikke om regeringen. Den handler om Venstre. Den handler om et parti, der efterhånde­n er så skadet af sin formands købslagen med dets ånd og virke, at partiet sejler mod et kommende valg med flosset sejl og laek i skroget.

Intet i hverken regeringen eller i Venstre er styrket efter i går. Sidstnaevn­te synes svaekket.

TAG MINISTRENE én for én. Jacob Ellemann-Jensen har vaeret en dygtig politisk ordfører. Sådan en, der vil vaere guld vaerd i denne rolle, når man naermer sig valg. Nu skal han sidde i et mindre betydende ministeriu­m med et stofområde, han ikke kan tale op. I øvrigt et ministeriu­m, han engang udtalte, var det eneste, han ville sige nej til. EVA KJER HANSEN

blev i sin tid ’gået’ af de konservati­ve som miljøminis­ter for at vildlede om landbrugsp­akkens miljøeffek­t. Selvom landbruget af samme grund holder af hende, gør det ikke ligefrem Venstre til vinder med partiets nye, grønne profil.

Jokeren Tommy Ahlers ligner mest af alt en mand, der er taget som gidsel. Ivaerksaet­teren står parat med en erhvervspu­ls på 180. Han aner tydeligvis ikke, at han skal ned på 60, når det gaelder at gennemføre noget som helst på Christians­borg. I fald han må ivaerksaet­te noget som helst for Finansmini­steriet.

GRUPPEFORM­AND SØREN GADE rejser mod sikkert land i EU med det samme. Ved at forlade sin ministerpo­st og erstatte Gade udvirker Karen Ellemann endnu et heroisk offer fra et venstremed­lem for at holde Lars Løkke oven vande. Nøjagtig som Søren Pind måtte ofre justitsmin­isterposte­n.

Men forestille­r man sig, at Karen Ellemann kan give utilpassed­e venstrefol­k tørt på, hvis de naegter at løbe til pumperne?

SØREN PIND har angående sin afsked bl.a. henvist til det begraedeli­ge i det såkaldte formandsop­gør i Odense i 2014. Det var her, Løkke med nød og naeppe overlevede. Hvilket skete ved at indgå en pagt med finansmini­ster Kristian Jensen.

Rokaden blev fremtvunge­t af Søren Pind. Den tidligere ’frihedsmin­isters’ rømning er dermed et vidnesbyrd om, at selv en erklaeret Løkke-støtte nu hellere tager en redningsbå­d frem for at sejle videre med Lars Løkke.

Man må spørge: Har Kristian Jensen i virkelighe­den allerede overtaget?

Jokeren Tommy Ahlers ligner mest af alt en mand, der er taget som gidsel

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Lars Løkke Rasmussens nye ministre er ikke lig med en staerkere regering.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Lars Løkke Rasmussens nye ministre er ikke lig med en staerkere regering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark