Ekstra Bladet

SALAH KLAR TIL KONGEMØDE MED RONALDO

MIRAKLET UDEBLEV: Roma kunne ikke for alvor ryste Liverpool på Stadio Olimpico. Den engelske klub tabte godt nok 2-4, men er klar til Champions League-finalen i Kiev, hvor Real Madrid og Cristiano Ronaldo venter

- Gisle@eb.dk

sent i semifinale­n mod

Englaender­ne havde et forspring på 5-2 med sig fra Anfield og var ikke for alvor i problemer i den evige stad. Godt nok tabte Klopps krigere 2-4, men de er klar til en finale mod Real Madrid 26. maj i Kiev.

Begik selvmord

Liverpool. I kvartfinal­en slog Roma maegtige FC Barcelona 3-0 på hjemmebane, og en sejr i samme størrelses­orden var påkraevet, hvis de også skulle gøre det af med Liverpool.

De kom ud som blodtørsti­ge gladiatore­r og kastede sig over Liverpool, men efter ni minutter begik romerne selvmord. Vildbassen Nainggolan smed bolden vaek på egen halvdel, og det straffede The Reds nådesløst.

Firmino spillede med en veltempere­ret aflevering Mané fri, og senegalese­ren var sikker.

Uheldig hovedrolle

Et komisk selvmål taendte et lille romersk håb kort efter.

Lovren ramte sin egen holdkammer­at James Milner i hovedet, da han ville sparke vaek, og bolden fløj ind bag en forbløffet Karius i Liverpool-målet. Så var der jubel i den italienske hovedstad, men kort efter var det igen kun englaender­ne, der festede.

Wijnaldum stod midt i halvlegen fri efter et hjørnespar­k, og hollaender­en kunne med hovedet score sit første udebanemål som Liverpool-spiller.

Milner var taet på endnu en uheldig hovedrolle før pausen, da han rettede El Shaarawys afslutning af, men han slap lige nøjagtig. Forsøget prellede af på stolpen.

Faldt med aere

Hverken legenden Francesco Totti på tribunen eller Roma-spillerne på banen så ud, som om de troede på, at det umulige kunne ske en gang til.

2. halvleg skulle egentlig bare overstås for begge mandskaber, men Roma faldt med aere. Edin Dzeko udlignede tidligt, Nainggolan scorede på langskud kort før tid, og dybt inde i overtiden scorede Nainggolan igen. Denne gang på straffespa­rk.

Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag, men målmaskine­n Mohamed Salah skulle kun bruge en enkelt aften til at smadre sin tidligere klub.

Nu venter Real Madrid og Champions League-topscorer Cristiano Ronaldo i en drømmefina­le for egypteren og den engelske traditions­klub. Og hvem ved – måske Liverpool er leveringsd­ygtige i endnu et finalemira­kel.