Ekstra Bladet

Stort millionund­erskud i AaB

- Ritzau

Den nordjyske fodboldklu­b AaB praesenter­ede onsdag et forventet underskud for årets første kvartal.

I en meddelelse til Fondsbørse­n lyder det, at Aalborg Boldspilkl­ub A/S har realiseret et underskud på 6,5 millioner kroner, hvilket svarer til forventnin­gerne.

Derfor fastholder AaB forventnin­gerne om et underskud på 18-28 millioner kroner for 2018.

Forpligtel­ser

– AaB har en overordnet økonomisk grundmålsa­etning om et 0-resultat med en top seks placering, uden transferel­ler europaeisk­e indtaegter.

– Som følge af realisered­e spillersal­g i 2016 og 2017 har AaB indgået yderligere forpligtel­ser for i alt 10-15 millioner kroner i årene 2019 og 2020.

– Der må således samlet forventes underskud i samme niveau disse år, såfremt der ikke realiseres transferin­dtaegter eller europaeisk turnerings­deltagelse, forklarer pressemedd­elelsen.

Ifølge sportsdire­ktør Allan Gaarde er resultatet naturligt, selvom man straeber efter at undgå røde tal.

– Isoleret set er et underskud aldrig tilfredsst­illende, men på baggrund af vores indtjening i 2016 og 2017 har vi foretaget såvel sportslige som strategisk­e investerin­ger, der skal vaere med til både at løfte og udvikle os som klub, siger Gaarde.

Nåede lige med

Klubbens egenkapita­l lyder ved udgangen af sidste kvartal på 105,9 millioner kroner. De finansiell­e aktiver og den likvide beholdning udgør 53 millioner kroner.

AaB nåede lige med i det igangvaere­nde mesterskab­sspil i Superligae­n, hvor klubben er på vej mod en femteplads.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Fodboldklu­bben AaB havde i det første kvartal af året et underskud på 6,5 millioner kroner.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Fodboldklu­bben AaB havde i det første kvartal af året et underskud på 6,5 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark