Ekstra Bladet

Presset af rige rivaler

Til grandprixe­t i Barcelona kommer de første store opgraderin­ger af 2018-racerne, men teamchef Günther Steiner forventer, at Haas holder sig i toppen af midterfelt­et

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Circuit de Barcelona-Catalunya er Formel 1-cirkussets foretrukne bane til vintertest, men det er også her, den naeste store test ligger i saesonen.

De indledende udflugter til eksotiske destinatio­ner er overstået, nu venter den europaeisk­e saeson. Barcelona er vanen tro stedet, hvor holdene ruller deres første større opgraderin­gspakke ud.

Hvor de hold, som startede på haelene, bør tage et skridt frem, hvis budgettern­e og evnerne er til det.

Hvilket ikke får Haas-teamchef Günther Steiner til at ryste på hånden. Trods skuffelsen i Baku tror han på VF18’eren og sine køreres potentiale til at toppe midterfelt­et.

Samme styrke

Sektortide­r i traening, første del af kvalifikat­ionen og farten i løbstrim tegner da også et billede af, at Haas – uden uheld – kunne have konkurrere­t med Force India om at vaere bedst efter topholdene i Aserbajdsj­an.

Han ser ingen grund til, at Romain Grosjean og Kevin Magnussen ikke viser samme styrke i de kommende løb.

– Potentiale­t er der, for bilen er konstant på et godt niveau. Også selvom de andre kommer med opgraderin­ger, siger teamchefen.

Sidste års firer i konstruktø­r-VM, Force India, er stemplet ind i midterfelt­et, efter teamet endelig har rullet sin 2018-racer helt ud. Økonomiske udfordring­er forsinkede udvikling og produktion af det lyserøde lyn. Herudover er Renault og McLaren de største konkurrent­er.

– Vi har nu vaeret hurtige på fem racerbaner i denne saeson, hvis vi tager testen med; en kvart saeson, og vi har for det meste ligget som fjerde-femtehurti­gste team, siger Steiner.

Pointløs

– Vi har tredjefaer­rest point, hvilket ikke yder retfaerdig­hed til, hvad vi har at køre med. Vi har brug for en god weekend, og så er de dårlige snart glemt, mener Haasbossen.

Det var netop på banen i Barcelona, at Haas allerede under vintertest viste overrasken­de hurtig fart.

Kun Kevin Magnussens side af garagen har indtil videre scoret point for amerikaner­ne. Romain Grosjean er sammen med Williams-rookien Sergej Sirotkin de eneste pointløse kørere i denne saeson.

Russeren bliver tilmed handikappe­t i Spanien med tre placeringe­rs straf til løbet for sin rolle i et af de mange crash i Baku.

Vi har tredjefaer­rest point, hvilket ikke yder retfaerdig­hed til, hvad vi har at køre med

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Farten er der Kevin Magnussen i et pitstop på banen i Aserbajdsj­an. Naeste gang er det Barcelona, og her bliver bilen opgraderet. Og Günther Steiner tror, at Haas-raceren beholder farten.
FOTO: ALL OVER PRESS Farten er der Kevin Magnussen i et pitstop på banen i Aserbajdsj­an. Naeste gang er det Barcelona, og her bliver bilen opgraderet. Og Günther Steiner tror, at Haas-raceren beholder farten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark