Ekstra Bladet

Christina Egelund: Det var rygter

-

Christina Egelund erkender, at hun og Liberal Alliances ledelse kendte til folketings­kandidaten­s involverin­g i sagen.

Men hun afskrev oplysninge­rne som ’rygter’.

– Sebastian Klein bekraefter ellers, at han har kontaktet både Anders Samuelsen og Carsten Bach og informeret om den her involverin­g. Så jeg vil bare høre, hvorfor du siger noget helt anderledes til DR?

– Det er ikke helt anderledes. Sådan som jeg forstår det, har Sebastian Klein sendt beskeder til flere i Liberal Alliances folketings­gruppe. Men jeg kan også forstå, at der i de beskeder ikke var noget substantie­lt nyt i forhold til de rygter, der løber om sagen, siger Christina Egelund.

– Men du siger ’de klip, som vi har set her i aften, og omstaendig­hederne omkring den her episode, hvor det er foregået, er helt nye oplysninge­r’?

– Og der henviser jeg til de omstaendig­heder, som klippet viser.

– Det lyder på dig, når du sidder i 21 Søndag, som om Liberal Alliance intet vidste om, at Steffen Troldtoft er involveret i ulvesagen?

– Vi er jo nødt til at forholde os til det konkrete – vi kan ikke forholde os til rygter. Det nye, jeg blev praesenter­et for, er, at det skulle vaere foregået på hans mark.

– Men jeres parti bliver bekendt med, at jeres folketings­kandidat er rodet ind i det her ulvedrab, men du sidder alligevel på tv, og siger, at det 'helt nye oplysninge­r' for jer?

– Altså bekendt med ... Vi har jo hørt en masse rygter, og det siger jeg også til dig nu. Der er meget stor forskel på rygter og viden.

– Kan en oplysning ikke vaere et rygte?

– Et rygte kan vaere rigtigt eller forkert.

– Det lyder bare på dig, som om I intet har hørt om det her?

– Når jeg udtaler mig, forholder jeg mig til det klip, jeg ser i Danmarks Radio.

– Men journalist­en spørger dig, hvorfor i alverden I som parti ikke har vaeret ude og fortaelle, hvad der er foregået med jeres folketings­kandidat?

– Det er, fordi vores kandidat har fortalt os, at han ikke har noget med sagen at gøre.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Vores kandidat har fortalt os, at han ikke har noget med sagen at gøre, siger Christina Egelund.
FOTO: JENS DRESLING – Vores kandidat har fortalt os, at han ikke har noget med sagen at gøre, siger Christina Egelund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark