Ekstra Bladet

Stor opgave

- Losped@eb.dk

– Når et ret stort parti har vaeret i regering i et stykke tid, melder der sig en traethed, og den traethed er slået meget igennem i Venstre. Partiets skarpeste medlemmer sidder i regeringen, og nu er tre af dem trådt tilbage.

– Når vi traekker ministrene fra, er det et noget slidt hold i folketings­gruppen, der er tilbage. Derfor er det nok en god idé, at det er to kvindelige ledere, gruppen får, for de kan måske få noget energi og humør tilbage, siger Hans Engell, der ikke laegger skjul på, at Britt Bager får sin sag for som politisk ordfører.

– Hun kommer ind i en meget stejl indlaering­skurve, og der skal virkelig ske noget hurtigt. Der vil ikke vaere plads til for mange fejltrin. En fagordføre­r vil altid kunne lave en bommert og blive sat på plads af formanden eller den politiske ordfører. Hvis den politiske ordfører laver fodfejl, vil det straks ryge ud med flammekast­ere – der er bare ikke plads til for mange fejlskud, forklarer Engell.

Ikke en nem opgave

Det er ikke nemt at vaere politisk ordfører ifølge Hans Engell. Han fortaeller, at man bliver ringet op i tide og utide af pressen for at forholde sig til alt mellem himmel og jord. Det gaelder også de politiske udspil, som man ikke kender saerlig meget til.

Og samtidig er der lidt uro i Venstres folketings­gruppe, og det er nu Bagers opgave at holde styr på de mange politikere.

– Det, der bliver hendes udfordring, er de svaere sager, for dem vil der med garanti komme nogle stykker af. Venstres folketings­gruppe er praeget af Løkkes ledelsesfo­rm, hvor han har gjort sig uvenner med mange af dem, og den gruppe skal hun nu vaere med til at holde styr på, forklarer Hans Engell.

Det kan godt vaere, at Britt Bager får problemer med at kontroller­e gruppen internt, men den vil også vaere der for hende, imens hun falder til i sin nye rolle som politisk ordfører.

– Hun vil komme til at laene sig op ad folk som Løkke, Kristian Jensen og de andre store i gruppen. De vil coache, støtte og vejlede hende undervejs, siger Engell.

Når vi traekker ministrene fra, er det et noget slidt hold i folketings­gruppen, der er tilbage

 ?? FOTO: JAKOB BOSERUP ?? Hans Engell tror, Britt Bager får rigeligt at se til som ny politisk ordfører i Venstre.
FOTO: JAKOB BOSERUP Hans Engell tror, Britt Bager får rigeligt at se til som ny politisk ordfører i Venstre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark