Ekstra Bladet

APROPOS ULVE

Redaktion: Anne-Mette Gregers Simmel

-

Sjaelland hører også med til Danmark, så i den forbindels­e synes jeg, at der også skal vaere ulve på Sjaelland.

For mig ser det ud til, at det er EU og de ’kloge’ embedsmaen­d i København, der er helt vilde med ulven.

Der kunne for eksempel rigeligt vaere plads til en ulvefamili­e i Gribskov – i denne skov er der så mange rådyr, at man hvert år må få en svaerm af jaegere til at nedbringe bestanden ved nedskydnin­g. Så her skulle der vaere rigeligt med føde til ulven, og man ville slippe for at skulle regulere bestanden, da ulven jo gør det kvit og frit.

Man kunne også installere en ulvefamili­e i Dyrehaven i Klampenbor­g og ved Eremitagen. Der er der så meget kronvildt, at det udgør et godt fødegrundl­ag for en ulvefamili­e.

Da jeg kan forstå, at kronhjorte­n udgør en stor fare for besøgende i skoven, ville det vaere passende, at ulven kunne holde dem lidt i skak, husk på, ulven er ikke farlig for mennesker på samme måde som kronhjorte­n.

Hvis der ikke er nok føde til ulvene, kunne man passende udsaette nogle vildsvin. De har jo også i gammel tid vaeret en naturlig del af den danske fauna. Vildsvin er for øvrigt rigtig gode for den danske skov, da de roder meget op i skovbunden til gavn for floraen og skovens smådyr.

Nå, dette kan nok ikke lade sig gøre, københavne­rne har det sikkert også bedst med, at det er jyderne, der har ulvene.

Indtil man i København er kommet til fornuft, må alle vi andre saette vores lid til de jyske jaegere. Jagtloven siger nemlig, at en jaeger må skyde en omstrejfen­de tamhund, hvis den ikke er i snor, med den begrundels­e at den skraemmer vildtet og kan finde på at skambide skovens dyr.

Så mit og mange andres håb er, at en jaeger på afstand ikke kan se forskel på en schaeferhu­nd og en ulv. Erik Vilhelmsen Holbaek

Min svigerfar var jaeger med egen skov

Da jeg kan forstå, at kronhjorte­n udgør en stor fare for besøgende i skoven, ville det vaere passende, at ulven kunne holde dem lidt i skak

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Erik Vilhelmsen foreslår, at man installere­r en ulvefamili­e i Dyrehaven, så den kan holde hjortebest­anden i skak.
FOTO: JENS DRESLING Erik Vilhelmsen foreslår, at man installere­r en ulvefamili­e i Dyrehaven, så den kan holde hjortebest­anden i skak.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark