Ekstra Bladet

AKUT GRØN FEBER

-

JUBELEN på de sociale medier over, at vi har fået Jakob Ellemann som miljøminis­ter, er til at dø af grin over.

TAENK, hvor mageløst: Manden kom med et par forblommed­e bemaerknin­ger om, at miljø for ham kommer før landbrug. Og straks er alle ved at falde ned af stolene af lykke, som om vi med et trylleslag er sluppet ud af forgaenger­ens formørkels­e og nu triner ind i et paradisisk Danmark med fuglekvidd­er og summende bier fra økoblomst til økoblomst.

ELLEMANN er da et fremskridt i forhold til Esben Lunde Larsen. Alt andet ville også vaere umuligt. Venstres V er blevet grønt i stedet for blåt. Tjuhej! Venstrefol­kene roser Ellemann for at vaere både lystfisker og jaeger. Underforst­ået, at så er han jo naermest ekspert i det der natur.

ELLEMANN-EUFORIEN på tvaers af rødt eller blåt tilhørsfor­hold i befolkning­en siger mere om, hvilken udørk miljøpolit­ikken har vaeret i mange, mange år. Når ganen er tør som Sahara, bliver man jo glad for en dråbe lunkent vand.

DE BORGERLIGE har ellers haft en åben flanke på miljøpolit­ikken, uden at Socialdemo­kratiet har bidt til. Skønt netop ren natur og miljø er en vindersag i befolkning­en. Hvilket også blev bevist af Alternativ­ets succes – til trods for at partiet har et mere drømmerisk end magtfuldt tag om miljøpolit­ikken.

SELV når Esben Lunde Larsen kaempede som en løve imod EU’s fornuftige stop for Roundup og såning med pesticid-indsyltede frø, der draeber bier, blev det kun til et par forkølede småprotest­er fra S. Tidligere landbrugs- og fødevaremi­nister Dan Jørgensen (S) lå i sin tid lige så meget på maven for landbruget som Esben Lunde.

SAMTIDIG med at Jakob Ellemann nu rider ind på en bølge af velvilje, lagde socialdemo­kraterne også fra kaj i går med et bugnende klimaudspi­l: Alt godt fra de seneste års ønsker fra miljøentus­iaster om skove og elbiler plus en skattebeta­lt gigantfond, der skal investere på globalt plan. Fonden skal ikke vaere bleg for at støtte udenlandsk­e ivaerksaet­tere. Dan Jørgensen blev lidt tam i maelet, da han skulle indrømme dette ved pressemøde­t, og Dansk Folkeparti er på forhånd lodret imod en sådan statsbetal­t fond.

Ellemann er da et fremskridt i forhold til Esben Lunde Larsen

OG NU VIL S have tre havvindmøl­le-parker. Ikke bare en, som regeringen lancerede forleden. Plus 15 nationalpa­rker.

RØD BLOK modtog S-udspillet med glaede. De savnede noget mere konkret, hvad man jo godt kan forstå. Men thumbs up for idealismen! Mette Frederikse­n har i hvert fald her noget, hvor hun for en gangs skyld er enig med de partier, der skal gøre hende til statsminis­ter. Det har muligvis også spillet ind i Socialdemo­kraternes pludselige, grønne feber ...

 ?? FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN/RITZAU SCANPIX ?? Socialdemo­kratiet har hentet alt godt ned fra miljøaktiv­isternes hylder.
FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN/RITZAU SCANPIX Socialdemo­kratiet har hentet alt godt ned fra miljøaktiv­isternes hylder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark