Ekstra Bladet

VI ER KLAR

- JIMMI WILLEMOES JENSEN PETER BAGGE jwj@eb.dk; pba@eb.dk

Når Danmark til aften tager hul på VM-turneringe­n på hjemmebane i Boxen i Herning, så er det et toptunet dansk mandskab, der skøjter ind på isen.

Det er den danske kaptajn, Peter Regin, ikke i tvivl om. KHL-profilen har vaeret med til det meste af VM-optakten, og specielt de seneste tre sejre over Hviderusla­nd (2) og Tyskland samt den helt lige kamp mod USA har fået ham til at tage de positive briller på.

Slog Tyskland

– Jeg synes, at vi er, hvor vi skal vaere. Vi har haft en god forberedel­se, og vi har spillet godt de seneste par uger. Vi slog Tyskland og spillede godt mod USA. Rent ishockeyma­essigt er vi, hvor vi gerne vil vaere. Vi er trygge – vi ved, hvordan vi skal spille, siger Peter Regin.

Han er med på, at opbakninge­n med et VM på dansk grund bliver historisk god. Men det aendrer ikke på måden, danskerne går til opgaven på.

– Vi skal prøve at gå efter det, der er vigtigt i alle kampe – praestere så godt som muligt. Det er ligegyldig­t, om det er her, i Köln eller i Bratislava.

Enorme favoritter

– Men den energi, vi får fra hele byen – det kan vi maerke, når vi går i byen – og fra medier og fra fans i hallen, skal vi bruge til noget positivt og ride på en bølge rent energimaes­sigt. Men stadig fokusere på de ting, vi skal på isen og ikke blive revet for meget med.

– Det bliver en megafed kulisse for os. Energien i truppen og i hallen behøver vi ikke at bekymre os om. Så vi skal have fokus på de andre ting. Vi skal holde fast i det, der førhen har skaffet os succes, siger den danske kaptajn.

Canada, Finland og USA er i Danmarks pulje enorme favoritter til at tage sig af tre kvartfinal­epladser. Derfor er den danske åbningskam­p mod Tyskland på forhånd udskreget til en nøglekamp, hvor vinderen står bedre rustet i dysten mod Norge og Letland om den sidste plads mod finalen.

Stjaele point

Men Regin maner til ro – VM er IKKE slut med et nederlag i første kamp.

– Det er en nøglekamp. Specielt når de tre store nationer i vores pulje er så staerke, så bliver kampen om den sidste plads mellem de fire nationer i bunden.

– Men jeg tror ikke, at det kraever fire sejre at gå til kvartfinal­en. Jeg tror, at holdene slår hinanden indbyrdes, og der skal nok også vaere nogen, der kan slå en af de store. Om det så bliver Finland eller USA eller ... arh, Canada ser ekstremt staerke ud. Men nogle kommer til at stjaele point – og vi håber, at det bliver os.

En nøglekamp

– Så det er en nøglekamp, men den er ikke altafgøren­de, siger Peter Regin – der dog lige husker at pointere en vigtig detalje.

– Men vi går stenhårdt efter en sejr. Vi er klar over, at vejen til kvartfinal­en bliver noget nemmere med en sejr. Men VM er ikke slut, hvis det ikke sker.

Det bliver en megafed kulisse for os. Energien i truppen og i hallen behøver vi ikke at bekymre os om

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark