Ekstra Bladet

VI HAR VAERET FOR NAIVE

Der har manglet dansk kølighed i afgørende situatione­r i mange VM-slutrunder – det håber landstraen­er Janne Karlsson at have fået bugt med forud for VM-premieren på hjemmebane

- JIMMI WILLEMOES JENSEN PETER BAGGE jwj@eb.dk; pba@eb.dk

Når lokummet braender, er det en god idé at holde hovedet koldt. Så er der en større chance sandsynlig­hed for, at man får løst problemet.

I ishockeyen­s verden braender lokummet ofte, og det er derfor ekstra vigtigt for en ishockeysp­iller at bevare fatningen selv i pressede situatione­r.

Lige praecis det punkt har vaeret omdrejning­spunktet for Janne Karlssons rød-hvide tropper i denne saeson.

Nu slutter det

Siden han efter VM i 2013 overtog tøjlerne for landsholde­t, har han oplevet opog nedture. Men ved dette VM på hjemmebane, der indledes i aften mod Tyskland, skal det vaere slut med skuffelser­ne – her skal de danske hoveder holdes iskolde.

– Når jeg kigger tilbage på mine VM-slutrunder med Danmark, har vi indimellem vaeret for naive i kampene.

– Vi skal blive bedre til at orientere os om, hvor lang tid der er tilbage, og hvem vi møder. Og hvis vi lukker et mål ind, så skal vi ikke nødvendigv­is jagte et selv i naeste skift. Scorer man det der, så er det godt, men man skal ikke forcere for at skabe chancer, når der er to perioder tilbage. Vi skal blive bedre til at aflaese situatione­n, siger Janne Karlsson og kommer med et eksempel.

Kølighed

– Hvis vi er foran 2-0, og der er fem minutter tilbage, skal vi så score et mål mere? Nej. Men det gør vi formentlig – fordi modstander­en er nødt til at tage chancer. Har vi så køligheden i disse momenter, så kan vi køre føringen hjem.

– Til syvende og sidst er det pointene, der taeller. Og der har vi ofte vaeret lidt uheldige.

– Hvordan retter man det?

– Ja, det er er en udfordring. Der er en enorm spilleglae­de og energi i drengene, der er helt vidunderli­g, og den vil jeg ikke slå ihjel.

Som en sniper

– Så det må komme indefra, at man siger til sig selv, ’nu tager jeg ikke chancer. Nu afvikler vi denne situation, og så vurderer vi, hvornår vi skal slå til’. Man skal vaere lidt ligesom en sniper (finskytte, red.), siger Janne Karlsson, der altså har arbejdet intens med netop det i denne saeson.

– Det er noget, vi begyndte at tale om i november. I flere tilfaelde har det fungeret fantastisk, men i andre er det ikke gået så godt.

– Men at vi har talt om det, har sat fokus på det, så jeg håber, at det bliver godt, siger landstraen­eren.

Selvom han er svensk, kan han godt blive helt elektrisk over at skulle spille VM på den midtjyske hede.

– Det er et specielt VM for mig også – helt sikkert.

– Jeg kan maerke på drengene, at der er lidt mere taending på – lige et par procent. De er rastløse. De vil i gang nu, siger Janne Karlsson. Se Danmark-Tyskland på TV2 Sport kl. 20.05

Jeg kan maerke på drengene, at der er lidt mere taending på – lige et par procent

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark