Ekstra Bladet

Når venner bliver fjender

-

Der er skålet, skrålet drukket øl i litervis.

Det har vaeret velfortjen­t, at der har vaeret meget andet end Red Bulls egne produkter i de kaempestor­e glas efter at det tredje tyske mesterskab i traek kom i hus til mesterlige Mads Christense­n og Red Bull München.

Guldfesten er for laengst slut, og tømmermaen­d, og når Danmarks store isstjerne syd for graensen, Mads Christense­n, i aften i VM-åbningskam­pen mod Ol-sølvvinder­ne fra Tyskland kan skøjte ind i tre af holdkammer­aterne fra München, Yannic Seidenberg, Patrick Hager og Dominik Kahun.

Mesterlig

og – Så bliver venner til fjender, når vi er på isen. Sådan er det bare, konstatere­r Mads Christense­n iskoldt, som derudover også kan møde en tidligere holdkammer­at fra tiden i Eisbären Berlin.

Tiden i Tyskland har i den grad gjort ham mesterlig.

Seks tyske mesterskab­er er det blevet til, og medaljerne har fru Malene haengt glas og ramme i boligen München. i i

Dertil kommer fem danske mesterskab­er, fire med hjembyen Herning og et med Sønderjysk­E, så Mads Christense­n er ret så enestående oppe op 11 nationale mesterskab­er i karrieren.

Stor respekt

– Naturligvi­s har jeg talt med mine holdkammer­ater om kampen, og tyskerne har meget stor respekt for os.

– I de seneste år har vi også vundet på skift over hinanden, så det manglede da bare.

– Samtidig er der tale om den første kamp i slutrunden, hvor alt kan ske, men opgøret mod Tyskland er som flere andre kampe en nøglekamp, siger Mads Christense­n, der har mere VMerfaring end de fleste, da han skal i gang med den tiende VM-slutrunde.

Naturligvi­s har jeg talt med mine holdkammer­ater om kampen

Energidrik

Red Bull München er i øvrigt isens pendant til Yussuf Poulsens Red Bull Leipzig på grønsvaere­n.

Mads Christense­n er ejet af den østrigske energidrik, som dog har måttet se langt efter Tysklands absolut største stjerne, Leon Draisaiti, der i canadiske Edmonton Oilers kan haeve en årsgage på 8,5 dollars, omkring 52 millioner danske kroner.

Også Dennis Seidenberg, i øvrigt bror til Mads Christense­ns holdkammer­at Yannic Seidenberg, er blandt de NHL-spillere, som er fløjet ind. Han spiller til daglig i New York Islanders, mens Korbinian Holzer f.eks. er tidligere holdkammer­at med Frederik Andersen i Anaheim Ducks.

jwj og bagge

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Efter at have skålet og skrålet skøjter Mads Christense­n ind i flere holdkammer­ater fra Red Bull München i aften.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Efter at have skålet og skrålet skøjter Mads Christense­n ind i flere holdkammer­ater fra Red Bull München i aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark