Ekstra Bladet

- Det gider vi sgu ikke mere

Ståle Solbakken kritisered­e AC Horsens for at traekke tiden, da Horsens og FCK mødtes fredag

- FREJ BRAMMING fb@eb.dk

Cheftraene­r hos FC København Ståle Solbakken har aldrig vaeret bleg for knytte en spydig kommentar eller to til andre holds eller traeneres praestatio­ner.

For nylig gik det ud over FC Nordsjaell­and, som Solbakken ikke havde stor tiltro til i europaeisk fodbold, efter at FCK sikrede sig sejren på et mål til 2-1 af Federico Santander i 93. minut.

– Det er vaeldig vigtigt for dansk fodbold, at vi går videre til Europa. For vi er dem, der kan spille i Europa. Hvor mange kampe har FC Nordsjaell­and vundet i Europa igennem tiderne, lød det fra Solbakken efter kampen.

Ude med riven

Da AC Horsens og FCK mødtes fredag, var Solbakken igen ude med riven efter kampen, hvor han beskyldte Horsens-spillerne for at traekke tiden ud og vaere for lang tid om kampens standardsi­tuationer.

Den kritik faldt ikke i god jord hos Horsens’ cheftraene­r, Bo Henriksen, der kalder påstanden for usand.

– Jeg har slet ikke noget imod, at man sviner hinanden lidt til eller laver lidt sjov og ballade, men at gå ud og miskredite­re andre og sige noget, der er usandt, det gider vi sgu ikke mere, siger han til Ekstra Bladet.

Brugte stopur

Og netop derfor besluttede Bo Henriksen sig for, i samarbejde med med assistentt­raener, Mads Lyng, at tage tid på standardsi­tuationern­e i kampen med et stopur for at undersøge, om kritikken havde noget på sig.

– Ud fra vores måling, brugte vi 12 minutter på dødbolde, hvor FCK brugte 19. Så lad os da se på, hvad der i virkelighe­den er fakta i stedet for de dårlige undskyldni­nger, siger han.

Henriksen påpeger desuden, at det ikke kun er Solbakken, som har beskyldt AC Horsens for tidsudtrae­kning. Også kommentato­rer og eksperter har vaeret efter klubben med beskyldnin­gerne, der ifølge Henriksen er ubegrunded­e.

– Jeg har aldrig prøvet at forhale tiden, når jeg har vaeret bagud – det ville i hvert fald vaere noget nyt. Det er måske også, fordi de eksperter aldrig er blevet rigtig dygtige traenere, siger han.

Bare sjov og ballade

Forud for et tidligere møde mellem FCK og AC Horsens havde den norske traener en anden vittig kommentar parat. Her sagde han, at et møde med AC Horsens er som at møde Harlem Globetrott­ers, men uden teknik.

Den kommentar faldt ikke i god jord hos blandt andre Glen Riddershol­m, tidligere cheftraene­r hos AGF og FC Midtjyllan­d, der kritisered­e Ståle Solbakken i programmet Fodbold FM på Radio24syv.

– Jeg synes, man skal udvise format. Jeg synes ikke, det er i orden, sagde han blandt andet i programmet.

Det er Bo Henriksen dog ikke enig i.

Ud fra vores måling brugte vi 12 minutter på dødbolde, hvor FCK brugte 19

– Det er bare sjov og ballade, og det skal vi aldrig nogensinde tage fra mennesker. Jeg synes, Ståle har sindssygt meget format og er en genial traener, siger han til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: CASPER DALHOFF ?? Ståle Solbakken (tv.) elsker at stikke til sine traener-kolleger i Superligae­n, men denne gang synes Bo Henriksen, han er gået over stregen.
FOTO: CASPER DALHOFF Ståle Solbakken (tv.) elsker at stikke til sine traener-kolleger i Superligae­n, men denne gang synes Bo Henriksen, han er gået over stregen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark