Ekstra Bladet

Historisk dom over LTF’er

-

Københavns Byret afsagde en historisk dom, da den 27årige LTF’er Billal Nabil Hasan i går fik 20 års faengsel for drabsforsø­g mod to tilfaeldig­e cyklister på Nørrebro i København og for at bringe yderligere tre personers liv i fare under skyderiet.

Dommen er historisk, da ingen tidligere har fået 20års faengsel for drabsforsø­g.

Men efter Folketinge­ts vedtagelse af 'bandepakke 3' skal straffen fordobles, når en forbrydels­e begås som led i en bandekonfl­ikt. Derfor nåede byretten frem til, at det ledende LTF-medlem skulle straffes med 20 års faengsel.

Anklager Jens Povlsen sagde efter dommen:

– To uskyldige er forsøgt slået ihjel og tre andre har vaeret i livsfare. Jeg havde gerne set livstid, men retten har afspejlet hvor grov forbrydels­en var, men altså ikke lagt sig helt op hvor jeg mener, den skulle vaere.

Ifølge Berit Ernst, der er forsvarsad­vokat for Billal Nabil Hasan, skyldes den hårde straf, at gerningsti­ds- punktet ligger efter strafskaer­pelsen sidste sommer.

– Han er dømt for to drabsforsø­g, og det har retten takseret til 20 års faengsel, hvilket vi selvfølgel­ig ikke er enige i, sagde hun efter dommen.

Hun har hele tiden forventet, at sagen skal prøves i landsrette­n, og dommen blev anket på stedet.

I dommen blev der lagt vaegt på forholdets karakter, de to drabsforsø­g mod tilfaeldig­e, det samlede antal skud og den 27-åriges fortid.

Skyderiet skete den 21. september sidste år, hvor Billal Nabil Hasan bevaegede sig ind på den rivalisere­nde Brothas-bandes territoriu­m. Her affyrede han 11 skud på under et minut forskellig­e steder på Nørrebro.

Vaerst gik det ud over en yngre svensk kvinde, der blev ramt af et skud i venstre balle.

Selv har den nu dømte forklaret, at det var en kontrovers med nogle forretning­sdrivende tidligere på aftenen, der fik ham til at gå ud og skyde, men at han blot ville ramme nogle butikker.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Skød mod tilfaeldig­eBillal Nabil Hasan affyrede 11 skud og to tilfaeldig­e forbipasse­rende blev ramt. Politiet fandt både de afskudte patronhyls­tre og pistolen på gerningsst­edet.
FOTO: KENNETH MEYER Skød mod tilfaeldig­eBillal Nabil Hasan affyrede 11 skud og to tilfaeldig­e forbipasse­rende blev ramt. Politiet fandt både de afskudte patronhyls­tre og pistolen på gerningsst­edet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark