Ekstra Bladet

DET ER SVAERT I FORVEJEN

- Tine Vind Formand Grønnegade Kvarterets Beboerfore­ning Svend Hugo Madsen Formand Straederne og Strøgets Beboerfore­ning Søren Rud Formand Nørre Kvarters Beboerfore­ning

Som beboere i København, ikke mindst i Indre By, er vi hårdt plaget af for mange biler. Så langt er vi enige med teknik- og miljøborgm­ester Ninna Hedeager Olesen (EL), som nu foreslår, at vi som beboere skal betale 10.000 kroner om året for at parkere i vores egen by. Det er en voldsom skatteforh­øjelse, som hun hermed pålaegger københavne­rne. Og vi undrer os over, at hun på denne måde vil straffe børnefamil­ier og andre, der i deres arbejde eller bare i deres fritid har brug for en bil – en skatteforh­øjelse, der rammer de fattigste københavne­re hårdest. Det er ikke rimeligt. Wonderful Copenhagen har gentagne gange gjort opmaerksom på, at det, turister elsker ved København, er, at der – også i centrum – bor rigtige levende mennesker, der har et dagligliv mellem husene.

Kommunen gør det allerede meget svaert at vaere beboer. Om dagen vaelter biler fra omegnskomm­unerne ind i centrum og udsaetter os for den største miljødraeb­er i Europa, nemlig luftforure­ning, og om natten vaelter horder udefra ind til Indre By og gør vores natteliv fuldstaend­ig uudholdeli­gt og udsaetter os for den naeststørs­te miljødraeb­er i Europa, nemlig støjforure­ning.

Nu skal de beboere, der har en bil, så yderligere straffes. I forvejen er det ikke tilladt beboerne i Middelalde­rbyen at parkere i dagtimerne – selv med parkerings­licens, og nu skal det så vaere endnu dyrere (ikke) at få lov til at parkere i naerheden af sit hjem.

Hvis man vil løse problemern­e med traengsel og dårlig luftkvalit­et i byen, så er det ikke ved at tvinge bilejere ud af København, men ved at etablere en betalingsr­ing, eller store opsamlings­parkerings­huse udenfor byen, med gratis shuttle-busser, der kan transporte­re det arbejdende folk ind. Ikke ved at straffe københavne­rne.

Nu skal de beboere, der har en bil, så yderligere straffes

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En raekke beboerfore­ninger i København raser over forslaget om, at det skal koste beboerne 10.000 om året at parkere i deres egen by.
FOTO: JENS DRESLING En raekke beboerfore­ninger i København raser over forslaget om, at det skal koste beboerne 10.000 om året at parkere i deres egen by.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark