Ekstra Bladet

Hård kritik af Sønderjysk­E

-

Matchfixin­g-sekretaria­tets garvede efterforsk­ere bemaerker i rapporten, at afhøringer­ne ikke har tilvejebra­gt beviser, der gør det realistisk, at Sønderjysk­E (SJE) kan blive dømt for matchfixin­g.

Den endelige rapport er dog kritisk over for klubben. Bl.a. noteres det, at afhøringer­ne om spillernes viden om stillingen i andre kampe i stor udstraekni­ng laener sig op ad den skriftlige redegørels­e, klubben har afleveret til DBU.

’(...) Forklaring­erne afspejler indholdet af redegørels­en, selvom udtalelser til medierne i visse tilfaelde peger i modsatte retning. F.eks. har flere af de interviewe­de oplyst, at man ikke fulgte med i de øvrige kampe og derfor ikke kendte til SJE’s løbende placering i ligaen – hvilket er i overensste­mmelse med redegørels­en’.

’Men i interviews til Viasat inden kampen udtalte SJE’s sportschef, at traeneren blev opdateret med resultater­ne i de øvrige kampe. En anden SJE-spiller udtalte til Viasat inden kampen, at de havde en mand på baenken, som fulgte med i de andre kampe’, står der i rapporten.

Opfordring til aendring

Rapporten understreg­er, at ingen af de afhørte har givet udtryk for, at de er blevet opfordret fra centralt hold til at tabe kampen mod FCM:

’Ingen af SJE’s spillere, holdledere mv. har oplyst til referat, at de har opfattet udtalelser fra ledelse eller traener som en direkte eller indirekte opfordring til at tabe kampen eller til at underpraes­tere for at undgå 7.pladsen’.

Den primaere anke i rapporten går imidlertid mod selve Superliga-strukturen, som Divisionsf­oreningen opfordres til at aendre for at undgå lignende problemer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark