Ekstra Bladet

Politiakti­on med kampklaedt­e betjente i København

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Det centrale København var søndag eftermidda­g og aften skueplads for et massivt politiopbu­d.

Københavns Politi rykkede i første omgang ud til Hovedbaneg­ården, efter de havde modtaget et tip. Her standsede man alt togtrafik og gik ned i tunnelerne for at undersøge, det der i lang tid blot var et ’mistaenkel­igt forhold’.

Ud på aftenen blev folk i Kødbyen og Tivoli vidne til endnu en politiakti­on, som ifølge vagtchefen ved Københavns Politi havde tilknytnin­g til den første aktion. Tre maend blev anholdt under det massive politiopbu­d, hvor op mod 20 betjente stod klar med store automatvåb­en.

Men det tip, som politiet havde modtaget, viste sig at vaere uden hold i, og derfor blev de tre anholdte løsladt igen søndag aften.

– Det var anmeldelse­n, vi fik tidligere på dagen, som vi reagerede på. Vi eftersøgte de tre personer, men de har kun vaeret kortvarigt anholdt, og nu er de løsladt igen, siger vagtchef Michael Andersen.

Voldsomt politiopbu­d

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r blev den ene af de tre maend i politiets søgelys anholdt ved Tivoli, mens de to andre blev anholdt i Kødbyen nogle få hundrede meter derfra.

Et øjenvidne, der var til stede under anholdelse­n ved Kødbyen, fortaeller til Ekstra Bladet:

– Da jeg kommer ud fra at handle, kan jeg se en frygteligt masse politi. Der var helikopter i luften, kampklaedt politi og en mand, der var anholdt. De tømte hans taske ud på jorden, siger hun og fortsaette­r:

– Der var måske ti mand med maskinpist­oler, på stedet. Pludseligt stormede de alle ind i deres køretøjer og hastede fra stedet. Nu er her helt tomt, siger øjenvidnet til Ekstra Bladet.

Det har ikke vaeret muligt at få yderligere informatio­ner om de pågaeldend­e tip, der fik politiet i så højt beredskab.

Ti mand med maskinpist­oler

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? En af anholdelse­rne ved Kødbyen.
FOTO: EKSTRA BLADET En af anholdelse­rne ved Kødbyen.
 ?? FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N ?? Her er politiet i gang med at undersøge en tilfaeldig ved Halmtorvet.
FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N Her er politiet i gang med at undersøge en tilfaeldig ved Halmtorvet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark