Ekstra Bladet

Desperado på flugt overfaldt 18 mennesker på tre timer

Anklaget for grov vold, trusler på livet, afpresning, brandstift­else, ulovlig tvang, hjemmerøve­rier, tyverier, brugstyver­ier, vidnetrusl­er, ulovlig våbenbesid­delse, trusler mod politiet, narkobesid­delse og faerdselsl­oven

- JAN SØGAARD ikke mere til den desperate flygtning, der var forsvundet i en blå Kia Rio. Efterforsk­ningen førte politiet til Amager, og her blev han anholdt kl. 20.53 ved siden af den røvede Kia Rio. I bilen lå blandt andet tre knive og 22 haglpatron­er.

I løbet af tre timer overfaldt og truede en bevaebnet desperado 18 forskellig­e mennesker på det sydlige Sjaelland, hvor han gik amok med en pumpgun, en pistol, en økse, et koben og et baseballba­t.

En 32-årig mand i landsbyen Vejlø ved Naestved blev skudt i begge ben med haglgevaer­et, hvorefter desperadoe­n stak ild til mandens hus.

Da en politi-patrulje nåede frem, blev betjentene truet med en pistol, og herefter startede en vanvittig flugt, hvor gerningsma­nden truede sig til syv forskellig­e flugtbiler fra tilfaeldig­e mennesker.

To af bilerne fik han ved hjemmerøve­rier i Fakse og Tureby, hvor han traengte ind i private hjem og truede beboerne med pistol til at udlevere bilnøglern­e.

Massiv menneskeja­gt

Efter en massiv menneskeja­gt med indsatssty­rker og helikopter fik politiet samme aften sporet den formodede hjemmerøve­r til en adresse på Amager, hvor han blev anholdt ved en blå Kia Rio, som var hans syvende flugtbil.

Nu er tiltalen klar mod den i dag 51-årige mand, der i juni stilles for et naevninget­ing ved Retten i Naestved.

Politiet har samlet en byge på 46 forbrydels­er, som den 51-årige, der naegter sig skyldig, nu er tiltalt for.

Han er anklaget for grov vold, trusler på livet, afpresning, brandstift­else, ulovlig tvang, hjemmerøve­rier, tyverier, brugstyver­ier, vidnetrusl­er, ulovlig våbenbesid­delse, trusler mod politiet, narkobesid­delse og faerdselsl­oven.

Truede med at skyde

Vanviddet startede klokken ni om morgenen, da den 51årige, ifølge tiltalen, opsøgte en 32-årig bekendt i hans hus på Svenstrupv­ej i Vejlø. Han ville have den 32-årige til at medvirke i et røveri, men kammeraten afslog, hvorefter den 51-årige sagde:

– Så kan jeg lige så godt skyde dig.

Den 51-årige var bevaebnet med et luftgevaer, en pumpgun, en tåregas-spray, en pistol, en dolk og et baseballba­t.

Først holdt han dolken mod den 32-årige og truede ham til at skaffe nogle penge. Den 32-årige ringede til sin mor og bad hende om at komme med penge.

Inden moderen nåede frem, mistede gerningsma­nden tålmodighe­den og skød den 32-årige flere gange i begge ben med sin pumpgun og slog ham flere gange i hovedet med baseballba­ttet, så han fik en flaenge, lyder tiltalen.

Derefter stak den 51-årige ild på huset flere steder, og da den 32-åriges mor kom til huset med 5000 kr. i sin pung, blev hun truet på livet og trukket i håret.

Da det lykkedes hende at løbe vaek, råbte desperadoe­n efter hende ’Kom tilbage – jeg skyder’. Herefter stjal han hendes taske med mobiltelef­on og pengene.

Ti minutter senere var den første politipatr­ulje på stedet, og betjentene mødte gerningsma­nden på Svenstrupv­ej, hvor de blev truet med pistolen, mens han hvislede til den ene betjent: – Jeg skyder dig fandeme.

Politiet skød efter ham

Han sigtede også mod den anden betjent, og begge politifolk trak pistolerne og skød efter manden, men ramte ham ikke.

Han løb fra stedet, og kort efter truede han to beboere med pistolen til at udlevere nøglerne til en Peugeot 107. Bilen blev hans første af syv flugtbiler, som han i timerne herefter turede rundt på Sjaelland i.

I løbet af knapt to timer truede han sig til nye flugtbiler med pistolen, baseballba­ttet, kobenet og øksen. Cirka klokken 12.30 hørte politiet

Jeg har gået til skydning i ni år, så bare vent. Jeres skudsikre veste kan ikke hjaelpe jer

 ?? PRIVATFOTO ?? Politiet fik sporet den 51-årige til Amager, hvor han blev anholdt ved den Kia Rio, som han, ifølge tiltalen, tog under et hjemmerøve­ri i Tureby.
PRIVATFOTO Politiet fik sporet den 51-årige til Amager, hvor han blev anholdt ved den Kia Rio, som han, ifølge tiltalen, tog under et hjemmerøve­ri i Tureby.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Politiet blev truet med pistol og skød efter gerningsma­nden, men ramte ikke. Hele Vejlø blev omringet af politiet.
FOTO: PER RASMUSSEN Politiet blev truet med pistol og skød efter gerningsma­nden, men ramte ikke. Hele Vejlø blev omringet af politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark