Ekstra Bladet

SKIDEBALLE­N REJSTE BRØNDBY

– Spillerne skal høre efter på vores møder før kampene. Vi blev for passive og var ikke aggressive nok før pausen, fastslår Zorninger

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN Mgw@eb.dk gisle@eb.dk

Det er sjaeldent, at Alexander Zorninger er tilfreds. Tyskeren kan altid finde hullerne i osten. Men dem behøvede han ikke at lede efter, da Brøndby gik til pause efter 1-1 mod FC København.

Brøndby havde leveret en skuffende og slap indsats på trods af et tidligt føringsmål. For Brøndby lignede slet ikke det Brøndby-hold, der har gjort dem til mesterskab­sfavoritte­r i løbet af de seneste mange måneder.

Brøndby lignede et sårbart mandskab, der var taet på at falde sammen. Alt initiativ var overladt til FC København.

Zorninger skaeldte ud

– Vi fik en skideballe af Zorninger i pausen, den var dog ikke så slem, som den plejer at vaere.

– Men det er også aergerligt, at vi i sådan en kamp kun formår at spille 45 og ikke 90 minutter, siger anfører Johan Larsson.

– Den tidlige føring betød, at vi kom til at stå alt for lavt og kom til at forsvare os alt for meget før pausen, supplerer Christian Nørgaard.

Alexander Zorninger faegtede med armene fra sin position helt ude ved sidelinjen før pausen.

Selv om Brøndby var kommet foran tidligt i kampen, trak holdet sig langt tilbage og gav plads til FC København-spillerne.

Vi fik en skideballe af Zorninger i pausen, den var dog ikke så slem, som den plejer at vaere

Brøndby forsøgte sig med en bred midtbane, så FCK’s kanter blev lukket mere ned.

Smilede til sidst

Den plan lykkedes ikke saerlig godt før pausen, og derfor gik Brøndby tilbage til diamant-formatione­n på midtbanen i anden halvleg.

– Vi blev alt for passive og slet ikke aggressive nok. Vi sparkede også alt for mange lange bolde før pausen, forklarer Alexander Zorninger, der til gengaeld kunne smile

efter praestatio­nen i de sidste 45 minutter.

Her lignede Brøndby sig selv. Der blev styr på presspille­t, og Brøndby-spillerne skabte mange flere farlige situatione­r foran Stephan Andersens mål.

Zorninger fik set, at Lasse Vigen byder sig til i forhold til en startplads i torsdagens pokalfinal­e, fordi han leverede et fremragend­e indhop efter pausen.

Midtbanesp­illeren var dygtig til at holde på bolden og med til at stabiliser­e Brøndbys presspil.

– Både Lasse Vigen og Besar Halimi leverede fine indhop. Før pausen fungerede vores to 8’ere – Kasper Fisker og Simon Tibbling – slet ikke, påpeger Alexander Zorninger, der nok vaelger at spille med Simon Tibbling alligevel på torsdag.

Svenskeren fik en advarsel og har nu karantaene på mandag mod FC Midtjyllan­d.

To kampe afgør saesonen

Nu venter to kampe der på mange måder definerer Brøndbys saeson.

Alexander Zorningers mandskab står med 27 kampe uden nederlag i Superligae­n, men torsdagens pokalfinal­e mod Silkeborg og mandagens hjemmekamp mod FC Midtjyllan­d kan gøre saesonen til en kaempe triumf.

Det kan blive første gang i 13 år, at Brøndby hjemfører The Double – mesterskab og pokaltitel.

– Betydninge­n af de to naeste kampe er stor. Det er jeg helt enig i, men man skal også taenke på, hvad det her hold allerede har praesteret. Vi er altså ubesejrede i 30 kampe (27 i Superligae­n og tre i pokalen, red), konstatere­r Christian Nørgaard.

– Men vi kan i vores nuvaerende position naturligvi­s ikke vaere tilfreds, hvis vi ikke vinder noget, erkender Brøndby-spilleren.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Opsang Brøndbys Lasse Vigen Christense­n tackles af FCK’s Carlos Zeca. Brøndby satte med 1-1 mod FCK point til for første gang i mesterskab­sspillet, men pointet kan blive guld vaerd.
FOTO: JAN SOMMER Opsang Brøndbys Lasse Vigen Christense­n tackles af FCK’s Carlos Zeca. Brøndby satte med 1-1 mod FCK point til for første gang i mesterskab­sspillet, men pointet kan blive guld vaerd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark