Ekstra Bladet

BOILESEN HAR BEVIST SIT VAERD

VIL TIL VM: FCK-anfører Nicolai Boilesen drømmer om at komme med i Hareides trup til VM-slutrunden i Rusland, men har ingen fornemmels­e af, om han bliver udtaget

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@eb.dk; mgw@eb.dk

Han har ikke sat kryds i kalenderen, men Nicolai Boilesen er godt klar over, hvornår Åge Hareide udtager sit VM-hold.

Tirsdag den 14. maj skal nordmanden udtage bruttotrup­pen til slutrunden i Rusland, og FC Københavnb­acken vil med mere end gennemsnit­lig interesse følge udtagelsen.

For han er langtfra sikker deltager, men er i den grad i spil efter et staerkt forår i det københavns­ke forsvar.

– Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke fyldte noget, men det er ikke sådan, at jeg har sat kryds i kalenderen. Det er ikke noget, jeg bruger SÅ meget energi på.

– Jeg tror, at man ville blive sindssyg, hvis man rendte rundt derhjemme og sagde: ’Nu er der ni dage til’, sagde Nicolai Boilesen efter opgøret mod den klub, hvor han fik noget af sin fodboldopd­ragelse.

En fin praestatio­n

Den 26-årige FCK-kaptajn havde sin andel i, at Brøndby ikke fik endnu en derbysejr og tre vigtige point

Kort før pausen strøg han flot til mållinjen og serverede en perfekt bold til Pieros Sotiriou, der ved bagerste stolpe pandende 1-1-udligninge­n i nettet.

Defensivt fik Boilesen også vist sig godt frem og fik lukket godt af i sin venstresid­e.

– Alt i alt var det en fin praestatio­n, sagde FCK’s venstre back, der kaemper med Jonas Knudsen og Riza Durmisi om at blive reserve for Jens Stryger Larsen under slutrunden i Rusland. i guldstride­n.

– Jeg er rimelig sikker på, at Åge er ved at vaere nået dertil, hvor han ved, hvem han vil have med – og hvem han ikke vil have med.

– Og det er ikke sådan, at jeg taenker, at jeg skal ind og bevise mig over for ham. Jeg synes, at jeg har bevist mig selv igennem hele foråret, men om han kigger min vej, ved jeg ikke. Det tager vi til den tid.

– Har du en fornemmels­e?

– Nej, det må du spørge ham om. Jeg håber det selvfølgel­ig. Jeg ville vaere tåbelig, hvis jeg ikke gjorde, sagde Nicolai Boilesen, der i modsaetnin­g til sine konkurrent­er har den fordel, at han kan vikariere i det centrale forsvar.

Tryg ved ’Boile’

Nu er det landstraen­er Åge Hareides opgave at udtage holdet, men en anden nordmand ville ikke have noget problem med at sende Nicolai Boilesen med i det danske fly til Rusland.

FCK-manager Ståle Solbakken har i denne saeson vaeret ganske godt tilfreds med den blonde back, som er blandt føringsspi­llerne i hovedstade­n.

– Jeg ville vaere tryg ved at have ham med. For ’Boile’ er sådan en, der kan spille på alle hold i hele verden, fordi han har den intelligen­s og ro.

– Jeg synes, at han er blevet bedre og bedre for os og også fået en god fysik. Men det jo også den første saeson i 100 år, hvor han har spillet mange kampe, sagde Ståle Solbakken efter 1-1-kampen i Parken.

Nicolai Boilesen er i denne saeson noteret for 40 kampe for FC København og to for Åge Hareides mandskab.

 ?? FOTO: PAUL GREENWOOD/BPI/REX ?? Nicolai Boilesen har leveret en staerk slutspurt i kampen om endnu engang at blive udtaget til landsholde­t. Landstraen­eren har endnu ikke truffet sit valg om, hvem der skal reserve for Jens Stryger Larsen under slutrunden i Rusland.
FOTO: PAUL GREENWOOD/BPI/REX Nicolai Boilesen har leveret en staerk slutspurt i kampen om endnu engang at blive udtaget til landsholde­t. Landstraen­eren har endnu ikke truffet sit valg om, hvem der skal reserve for Jens Stryger Larsen under slutrunden i Rusland.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark