Ekstra Bladet

Ståle: Der er for meget stress

-

I de seneste saesoner har de vaeret kongerne af clean sheets, men FC København har tilsynelad­ende glemt evnen til at forsvare.

Kun i otte ud af saesonens 33 Superliga-kampe har de formået at holde buret rent, og i de seneste ni kampe har de lukket mål ind.

– Standard-situatione­r er den første forklaring, den anden er, at vi ikke er dygtige nok til at tage folk ud i og omkring feltet.

– Det er en kunstart. Og det er en kunstart, der er ved at forsvinde i fodbolden. Det er snart ingen, der traener forsvarssp­il eller kan det, sukkede Ståle Solbakken, der bare to minutter inde i opgøret så passivt københavns­k forsvarssp­il, da Kamil Wilczek bragte Brøndby foran.

Tager år at laere

Ellers havde FCK meget godt styr på det defensive før pausen, mens det kneb mere efter sidebyttet.

– Det, der skiller det her hold for at tage det sidste skridt, er lidt ro blandt de bagerste fire. De chancer, som Brøndby får i 2. halvleg, kommer, da Vavro bommer på bolden, og Lüftner knalder den mod eget mål.

– Vi mangler noget ro. Der er for meget stress hos nogen. Vavro bliver bedre og bedre på bolden, men skal også kunne cleare bolden og stå rigtigt i feltet, sagde den norske FCK-manager, der har taenkt sig at tage sine spillere i forsvarssk­ole.

– Det tog mig tre år at laere ’Zanka’ det. Han havde også alle de børnesygdo­mme. Og det er en kunstart at kunne forsvare.

– Det er ligesom en angriber skal score mål. Forsvarssp­illerne skal laere at få roen, sagde Solbakken, der kaldte resultatet mod Brøndby for en flad fornemmels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark