Ekstra Bladet

KARLSSONS DILEMMA

Den danske VM-trup er ramt af skader, men landstraen­eren håber på NHL-forstaerkn­ing og venter til allersidst­e øjeblik med at skrive en ekstra spiller ind

- JIMMI WILLEMOES JENSEN PETER BAGGE jwj@eb.dk; pba@eb.dk

Skal, skal ikke.

Mange af livets valg giver sig selv – nogle gør ikke. Landstraen­er Janne Karlsson måtte i går erkende, at hans VM-trup efter blot to kampe er blevet lidt tyndslidt.

Da turneringe­n startede, gamblede han og holdt tre pladser åbne – hvis nu en eller flere danskere blev slået ud i NHL-slutspille­t.

Da Mads Christense­n i åbningskam­pen mod Tyskland blev skadet, blev landstraen­erens indsats forhøjet. For han undlod at skrive en erstatning ind, men spillede i stedet med backen Emil Kristensen som forward.

Ciao, Bau

I går stod det klart, at Mathias Baus skade fra USA-kampen var vaerre end antaget. Han havde fået en blødende revne i milten og blev opereret i Aarhus, så han nu er ukampdygti­g i et par måneder eller mere.

Mads Christense­n traenede som en af de eneste i går – men det er stadig usikkert, om han bliver klar til Canada-kampen.

– Lige nu ser vi på det fra dag til dag, og så må vi se, hvad der sker. Vi må se mandag, om jeg er klar. Det håber jeg, siger Mads Christense­n.

Det er dårligt nyt for Janne Karlsson, der havde håbet på en klarmeldin­g og derfor stadig nøler med at skrive en ekstra forward ind i turneringe­n. Det skal i øvrigt ske senest klokken 18.15 i dag – to timer inden faceoff mod Canada.

– Først og fremmest synes jeg, at det er virkelig synd for Mathias. Han har gjort det godt, når han har vaeret på isen. På den sportslige side er der forsvundet en forward, og det er en situation, jeg ikke lige nu kan give en klar besked omkring. Der er flere alternativ­er.

– Men lige nu gør jeg ingenting. Vi skal afvente yderligere informatio­n og svar i morgen (i dag, red.) – og i nat, siger Karlsson.

Mulig afgørelse på vej

Hvis Mads Christense­n ikke bliver klar, har Danmark således kun indskrevet ti forwards. Det giver tre kaeder plus en. Plus eventuelt Emil Kristensen.

Det er langtfra en ideel situation – og da slet ikke når modstander­en er VMfavoritt­erne fra Canada.

Men om Karlsson tør gamble yderligere og spille med en tynd offensiv uden at indskrive erstatning, vil han ikke svare på.

– Det er en situation, jeg må tage stilling til, når jeg får informatio­nerne, svaret.

Når disse linjer bliver laest, er der formentlig kommet en afgørelse fra det sydlige Californie­n.

Lang vej hjem

lyder Her tager Jannik Hansen og Mikkel Bødkers San José Sharks imod Vegas Golden Knights, og vinder gaesterne, er dansker-holdet ude

Det betyder, at de to spillere i princippet kan vaere VMklar – men der går som regel yderligere et døgns tid, inden klubben siger god for det og derefter mindst et døgn med praktiske detaljer og naturligvi­s en lang hjemrejse.

Men det er alt sammen lige meget, hvis San José vinder. Hvilket ikke just gør Karlssons dilemma mindre.

Lige nu gør jeg ingenting. Vi skal afvente yderligere informatio­n og svar i morgen

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mathias Bau Hansen måtte udgå med en skade under kampen mod USA. Det viste sig at vaere en blødende revne i milten, og han er nu blevet opereret. Danmark er efterhånde­n noget tyndslidt, men forstaerkn­ingerne lader vente på sig.
FOTO: JENS DRESLING Mathias Bau Hansen måtte udgå med en skade under kampen mod USA. Det viste sig at vaere en blødende revne i milten, og han er nu blevet opereret. Danmark er efterhånde­n noget tyndslidt, men forstaerkn­ingerne lader vente på sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark