Ekstra Bladet

Udsolgt! Men hvor er tilskuerne så?

-

Alt er udsolgt!

Det var beskeden inden den danske VM-åbning mod Tyskland fredag aften. Kampen havde rent faktisk vaeret udsolgt i fire måneder, og selvom der var tryk på Boxen, var der alligevel en stribe tomme saeder flere steder.

Det er der en logisk forklaring på.

– Først og fremmest er der en raekke saeder, vi ikke vil saelge på grund af dårligt udsyn. Bag udskiftnin­gsbaenkene eksempelvi­s, forklarer Enver Hansen, der er direktør for slutrunden.

– Og så baserer vi tilskuerta­llet på, hvor mange billetter der er solgt til kampen, og så medtager vi de billetter, der ikke er skannet. Altså, dem, vi ikke kan saelge – hospitalit­y, medie-akkrediter­inger, gaestebill­etter til spillere og ledere samt de ansatte, der også optager en billet, fortsaette­r han.

– Der er altså tale om dem, der har adgang til kampen, fordi de har købt en billet eller har ret til en billet. Det behøver altså ikke at vaere dem, der sidder i arenaen, når kampen bliver spillet.

Vil ikke overdrive

Eneste undtagelse var åbningskam­pen mod Tyskland, hvor man så at sige talte de hoveder, der var i arenaen, og derfor endte med et tilskuerta­l, der var godt og vel 1000 under kapacitete­n – trods udsolgt.

Men den procedure er nu blevet aendret, så man benytter samme fremgangsm­åde som ved tidligere slutrunder. Men Enver Hansen kan godt forstå, hvis folk undrer sig, når de ser tomme saeder på tv-billederne.

– Det er en diskussion om, hvordan man bør gøre det op. Jeg tror, at alle arrangører er interesser­ede i at have så højt et tilskuerta­l som muligt. Men der er ingen grund til at overdrive – eller underdrive for den sags skyld.

– Det, der interesser­er mig mest, er de billetter, jeg har fået penge for. Og vi har solgt mere end 300.000 billetter og har nået vores mål, fastslår han.

Vaelger at blive vaek

Til lørdagens eftermidda­gskamp mellem Finland og Sydkorea var Boxen i Herning ikke engang halvt fyldt. Et tilskuer-estimat fra Ekstra Bladets udsendte lød på cirka 2000 tilskuere.

Alligevel var det officielle tilskuerta­l 8930.

– Lige praecis den kamp er et godt eksempel. For der er sikkert en masse danske fans, der er registrere­t til den kamp, fordi de skal se Danmark-USA senere og har købt en dagsbillet. De har så valgt ikke at møde op, men taeller alligevel med, siger Enver Hansen.

Danmark spiller i dag kl. 20.15 mod Canada. Også her er der udsolgt – men der kan altså alligevel forekomme tomme pladser i Boxen.

 ?? FOTO: LARS MØLLER ?? Der var masser af plads mellem fansene under opgøret mellem Letland og Norge i Gruppe B.
FOTO: LARS MØLLER Der var masser af plads mellem fansene under opgøret mellem Letland og Norge i Gruppe B.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark