Ekstra Bladet

POLITIKERN­E SKAERER POPULAER ORDNING IND TIL BENET

Et politisk flertal har besluttet at frede håndvaerke­rfradraget, men i samme åndedrag har man kraftigt reduceret antallet af ydelser, der er fradragsbe­rettigede

- MATHIAS GRAM

Håndvaerke­rfradraget er kommet for at blive. Men solafskaer­mning, sikring mod oversvømme­lse og fjernelse af asbest og PCB samt fire andre populaere håndvaerke­rydelser vil danskerne ikke laengere kunne få fradrag for.

Det står klart, efter et flertal i Folketinge­t har vedtaget at frede en revideret udgave af den boligjobor­dning, der har vaeret indført i kortere intervalle­r siden 2011.

Ordningen har hidtil gjort det muligt at traekke udgifterne til arbejdsløn i forbindels­e med håndvaerks­arbejde eller hjaelp derhjemme fra i skat.

Beløbsgrae­nsen ligger i dag på 12.000 kroner for håndvaerks­arbejde og 6000 kroner for udgifter til hjaelp derhjemme, men det er usikkert, om graensen får lov til at blive liggende her. Som noget nyt skal den nemlig reguleres hvert år.

Fradrag for tyverialar­mer

Til gengaeld får danskerne fortsat mulighed for at få fradrag for deres udgifter til blandt andet isolering af tag, udskiftnin­g af døre og udvendigt malerarbej­de.

Fradraget vil derfor fortsat vaere målrettet energireno­vering i sin nye, smallere form, selv om energirådg­ivning og opsaetning af ladestik til elbiler har måttet lade livet for fradrag ved opsaetning af tyverialar­mer.

- Med en permanent Boligjobor­dning fastholdes en velfungere­nde ordning, som hjaelper de travle familier i hverdagen, samtidig med at det fortsat vil vaere attraktivt at energireno­vere boligen, sagde skattemini­ster Karsten Lauritzen, da forslaget blev praesenter­et tilbage i februar.

Et vaesentlig­t argument bag beslutning­en om at gøre ordningen permanent er ifølge Karsten Lauritzen, at det vil skabe mere stabile rammer for dem, der er afhaengige af ordningen, end tilfaeldet har vaeret tidligere.

- Ved at gøre ordningen permanent skabes der en større sikkerhed for borgere, der ønsker at indrette sig efter den økonomiske håndsraekn­ing, som ordningen indebaerer, sagde skattemini­steren i sin tale til Folketinge­t.

Politikern­e har ikke aendret på antallet af ydelser, der giver mulighed for op til 6000 kroner i fradrag. Det vil fortsat vaere muligt at få fradrag ved blandt andet vinduespol­ering, havearbejd­e og rengørings­hjaelp.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Det er stadig muligt at få fradrag for malerarbej­de - så laenge det er lavet på husets yderside.
FOTO: COLOURBOX Det er stadig muligt at få fradrag for malerarbej­de - så laenge det er lavet på husets yderside.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark