Ekstra Bladet

Lussing førte til haevnaktio­n

Ud over drabsforsø­g er en 26-årig mand tiltalt for våbenbesid­delse, frihedsber­øvelse, haeleri og et røveri mod en pengetrans­port

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Det var kulminatio­nen på personligt fnidder mellem et medlem af gadebanden Brothas og en 26-årig mand uden banderelat­ioner, der angiveligt førte til vilde skyderier på Sjaellands­gade på Nørrebro nytårsafte­n.

Sådan forklarede den 26årige, som nu blandt andet er tiltalt for drabsforsø­g mod fire personer i forbindels­e med episoden, der fandt sted klokken 21.33 31. december 2016.

Københavns Byret tog i går hul på straffesag­en mod den 26-årige, der er beskyttet af navneforbu­d.

Her fortalte han, hvordan den personlige fnidder bundede i, at han forinden skyderiet havde givet Brothas-medlemmets lillebror en lussing.

Luft emmede af haevn

Efter episoden sluttede han hurtigt fred med bandemedle­mmet, men alligevel emmede luften af haevn.

– Vi fik talt ud om det, men jeg kunne maerke på ham, at han ikke kunne give slip på det, lød det fra den 26-årige, der i tiden op til skudepisod­en nytårsafte­n derfor valgte at iføre sig skudsikker vest.

Den personlige konflikt eskalerede nytårsafte­nsdag 2016, da den 26-årige sammen med nogle venner mødte bandemedle­mmet på Christiani­a.

Mødet førte til tumult.

– Vi sloges i fem-seks minutter, før nogle christiani­tter bad os om at stoppe, fortalte den 26-årige, som efter slåskampen angiveligt blev advaret mod at komme på Nørrebro.

Han opfattede med det samme budskabet som en trussel, og derfor anskaffede han sig en pistol.

Pistolen gemte han i et kaelderrum i Sjaellands­gade, og til retten fortalte han i går, hvordan han benyttede samme pistol blot få timer efter ved skudepisod­en samme dag klokken 21.33.

Anklager Andreas Emil Christense­n viste overvågnin­gsmaterial­e fra Sjaellands­gade af skud-udveksling­en mellem den 26-årige og en gruppe sortklaedt­e personer.

Anholdt i Sverige

Den 26-årige erkender at have affyret to skud – et op i luften for at advare og et, som ramte bagruden af en parkeret VW, for at skraemme de fire personer.

Omvendt mener anklagemyn­digheden, at den 26-årige skød fra kort afstand med forsaet til at draebe de fire ukendte personer.

Først i maj måned sidste år lykkedes det svensk politi at anholde den 26-årige, der var flygtet til Malmø.

Ud over drabsforsø­g er den 26-årige tiltalt for våbenbesid­delse, frihedsber­øvelse, haeleri og et røveri mod en pengetrans­port i Ringsted.

Der er afsat seks dage til sagen med forventet dom i starten af juni.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? En 26-årig mand erkender at have affyret to skud – et op i luften for at advare og et, som ramte bagruden af en parkeret VW for at skraemme fire personer.
FOTO: STINE TIDSVILDE En 26-årig mand erkender at have affyret to skud – et op i luften for at advare og et, som ramte bagruden af en parkeret VW for at skraemme fire personer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark