Ekstra Bladet

Jeg ville skade – ikke draebe

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

– Jeg ville skade ham. Ikke draebe ham, forklarede en 33årig heftigt tatoveret mand i dag i et naevninget­ing i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for drabsforsø­g på en 42-årig bekendt i Kastrup Center Pub i Kastrup 19. august sidste år.

Her blev offeret, ifølge anklageskr­iftet, slået med flere knytnaeves­lag i hovedet, hvorefter han blev stukket i tindingen med en cirka ni centimeter lang kniv. Da offeret, ifølge tiltalen, afvaergede og gik ud af pubben, gik den tiltalte med og stak ham en gang i maven og en gang i ryggen, hvorefter offeret forlod stedet.

Hele overfaldet er filmet af overvågnin­gskameraer, og den tiltalte, der har karakteris­tiske tatovering­er op ad begge sider af halsen, på haenderne og på det ene ben, erkender overtraede­lse af den grove voldsparag­raf, fordi han stak offeret i ryggen og maven, men naegter drabsforsø­g, fordi han afviser at have stukket offeret i tindingen.

Brugte tommefinge­r

Han forklarede, at han havde tommelfing­eren på knivbladet, da han stak.

– Hvis du stikker igennem, så går den dybere ind. Hvis du saetter en finger for, så går den ikke så langt ind. Jeg tror ikke engang, jeg når ind til tommelfing­eren. Så han får en skade, men ikke noget dødeligt, sagde han.

Den

tiltalte erkender desuden videreover­dragelse af 100 gram kokain og et knivstikke­ri i Aalborg, som ifølge tiltalte skyldtes en uoverensst­emmelse, han ikke ville naermere ind på.

Han var ofte bevaebnet med kniv på det tidspunkt.

– Jeg tog meget kokain og var nok lidt paranoid, så jeg kunne godt lide at vaere lidt bevaebnet, forklarede han.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? En 33-årig mand er tiltalt for at have forsøgt at draebe en bekendt med en kniv. Han siger dog, at han ikke ville draebe ham.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN En 33-årig mand er tiltalt for at have forsøgt at draebe en bekendt med en kniv. Han siger dog, at han ikke ville draebe ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark