Ekstra Bladet

Politiet må baere os vaek

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Hofor har nu anmeldt den blokade, der spaerrer byggeplads­en til det nye kraftvarme­vaerk i København.

Det fortaeller Astrid Skotte, pressechef i Hofor, til Ekstra Bladet:

– Vi har meldt det til politiet, og det har Dansk Byggeri også. Det gjorde vi i går. Det er en ulovlig blokade.

– Vores medarbejde­re skal ikke føle sig utrygge, når de kommer og går og forsøger at passe deres arbejde. Københavne­rne skal heller ikke betale millioner af kroner, fordi der foregår noget, som er ulovligt. Det er vi nødt til som ansvarlig virksomhed at prøve at stoppe, siger hun.

Hofor er primaert ejet af Københavns Kommune, og siden 1. maj har vrede stilladsar­bejdere taget plads foran porten til byggeplads­en, der er blandt Danmarks største lige nu.

Bag hegnet arbejder der både tjekker og indere til lønninger, som stilladsar­bejderne mener er for lave i forhold til danske standarder. Hofor har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at timelønnen for de tjekkiske stilladsar­bejdere er 135 kroner i timen, mens de danske oplyser, at de får 235 kroner i timen.

Det er dem, som er bøllerne

Mens Ekstra Bladet i går stod ved blokaden, kom flere udenlandsk­e arbejdere ud fra byggeplads­en. Ingen af dem ønskede at udtale sig, men da kamera og mikrofon var slukket, fortalte de, at de arbejdede 51 timer om ugen, og en enkelt oplyste, at han fik ti euro i timen.

Mens Ekstra Bladets udsendte talte med en af dem, kom en flok på tre håndvaerke­re forbi. Den ene begyndte at råbe på tysk og engelsk, at de skulle skride hjem, og den udenlandsk­e arbejder sagde, at han ikke turde vaere der, og han gik videre.

Stilladsar­bejdernes frontmand Thomas Strømholt har hele vejen igennem gjort en dyd ud en ordentlig tone, og trods udsvingene blandt hans kolleger holdt han også fast i den strategi, da han

Vi må vise, at det er dem, som er bøllerne

fandt ud af, at politiet var tilkaldt.

Ved afstemning blev flokken enig om, at hvis politiet kom, ville de blive stående uden at gøre modstand , og så måtte politiet slaebe dem vaek.

– Jeg vil se, at Danmark er kommet dertil, hvor myndighede­rne slaeber os vaek. Os, der gør opmaerksom på, at sikkerhede­n ikke bliver overholdt inde bag hegnet. Vi må vise, at det er dem, som er bøllerne. Det er ikke os, sagde han.

Ved redaktione­ns deadline var blokaden endnu ikke ryddet.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? – Jeg vil se, at Danmark er kommet dertil, hvor myndighede­rne slaeber os vaek. Os, der gør opmaerksom på, at sikkerhede­n ikke bliver overholdt inde bag hegnet, siger stilladsar­bejdernes frontmand Thomas Strømholt.
FOTO: HENNING HJORTH – Jeg vil se, at Danmark er kommet dertil, hvor myndighede­rne slaeber os vaek. Os, der gør opmaerksom på, at sikkerhede­n ikke bliver overholdt inde bag hegnet, siger stilladsar­bejdernes frontmand Thomas Strømholt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark