Ekstra Bladet

RASMUSSEN ER MERE END VIKING

Musikeren Jonas Flodager var kun en lillebitte knaegt, da han begyndte at jamme med sin far

-

LISSABON (Ekstra Bladet): I aften skal 33-årige Rasmussen i ilden og forsvare de rød-hvide farver ved Eurovision Song Contest i Lissabon.

Danmark har som bekendt sendt en langhåret og langskaegg­et freds-viking afsted på togt i Sydeuropa, og det er et rutineret valg. Rasmussen, som er det kunstnerna­vn, Jonas Flodager Rasmussen bruger i forbindels­e med Grand Prixet, har nemlig sunget og spillet, siden han kun lige havde laert at gå. Og interessen har han ikke fra fremmede.

– Min far var musiker i sine unge dage. Ikke profession­elt, men i revysammen­haenge og sådan noget. Han har altid vaeret sådan et musikalsk anker og har spillet guitar og bas.

Så jeg er ikke fra et hjem med klaver, men fra et hjem med guitar og bas, siger Rasmussen.

Det var dog klaveret, der trak i det danske Grand Prix-håb, da han var helt lille.

– Meget tidligt viste jeg interesse for klaver. Altså, det var vist sådan et legetøjskl­aver til at starte med, og kort tid derefter begyndte jeg til keyboard-undervisni­ng. – Faldt det dig let?

– Ja, det synes jeg egentlig. Jeg var ret laerenem, siger han. – Måske ligefrem talentfuld og musikalsk?

– Ha ha ... det kan da godt vaere, at der er nogen, der vil sige det, lyder det beskedent fra Rasmussen, der stammer fra Viborg.

Spillede Shu-Bi-Dua

Jonas Flodager Rasmussen startede sit første band, da han begyndte i ungdomsklu­b, og sammen med fire gode kammerater fyrede han den af i øvelokalet om eftermidda­gen efter skole.

– Vi hed Archibald, mindes Rasmussen, der spillede covernumre af ShuBi-Dua og Eric Clapton sammen med sine venner.

På et tidspunkt fristede guitaren Eurovision-deltageren, der ellers havde vaeret fast keyboardsp­iller i ungdomsban­det.

– Min far købte en guitar til mig, og jeg laerte mig selv at spille på den, siger

han, som var det det mest naturlige, at sådan noget laerer man sig da bare.

Rasmussen begyndte at spille i flere bands – blandt andet et i D-A-D-jamester, selv band, skrev men musikken. også i et orkehvor de

Den musikalske arv

– Til at starte med var jeg bare guitajeg rist og korsanger, men da fik modet, blev jeg forsanger i bandet Mellow Curb. Vi blev spillet i den lokale radio i Viborg, men som mange andre bands nåede vi et punkt, hvor vi skulle tage stilling til, om vi skulle fortsaette eller ej.

Jeg er ikke fra et hjem med klaver, men fra et hjem med guitar og bas

Det blev en musikkonku­rrence, der afgjorde bandets skaebne. Mellow Curb var med i en konkurrenc­e, hvor de kunne vinde en optraeden på SmukFest, men de kom ikke gennem nåleøjet.

– Og så stoppede vi, siger Rasmussen, der allerede på det tidspunkt havde kastet sig over en anden musikalsk genre, nemlig musicals.

– Det var så den vej – eller den kommunikat­ionsform – jeg valgte, siger han.

Rasmussen er far til to piger – Aia og Selma – og han har taenkt sig at gøre, hvad han kan for at vaekke deres interesse for musik, praecis som hans egen far gjorde.

– Jeg har planer om at skubbe dem i den retning. Laere dem at spille klaver og laese noder, for det giver bare en kaempe fordel. Jeg vil selvfølgel­ig ikke presse dem, men jeg håber sådan, at interessen er der. Og de er faktisk vokset op i et hjem med klaver – og guitar, siger han.

Det er aften klokken 21, at Rasmussens skaebne Eurovision Song Contest bliver afgjort i Altice Arena i Lissabon. Omkring klokken 23 ved vi, om Rasmussen er med i lørdagens finale.

 ??  ??
 ??  ?? Guitaren trak
– Det blev lidt kedeligt at stå dernede bagved med keyboardet. Guitaren trak. Samtidig begyndte jeg at høre mere rockmusik, hvor guitaren ofte er det drevne instrument. Så det var meget naturligt, at jeg gerne ville laere det, siger...
Guitaren trak – Det blev lidt kedeligt at stå dernede bagved med keyboardet. Guitaren trak. Samtidig begyndte jeg at høre mere rockmusik, hvor guitaren ofte er det drevne instrument. Så det var meget naturligt, at jeg gerne ville laere det, siger...
 ?? PRIVATFOTO ?? Rasmussen er altid klaedt på til lejlighede­n.
PRIVATFOTO Rasmussen er altid klaedt på til lejlighede­n.
 ?? PRIVATFOTO ?? Så lille og nuttet var Jonas Flodager Rasmussen, da han startede sin musikalske karriere.
PRIVATFOTO Så lille og nuttet var Jonas Flodager Rasmussen, da han startede sin musikalske karriere.
 ?? PRIVATFOTO ?? Rasmussen for fuld udblaesnin­g som forsanger i Hair Metal Heröes.
PRIVATFOTO Rasmussen for fuld udblaesnin­g som forsanger i Hair Metal Heröes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark